MEGA U NEDELJU DOČEKUJE KRKU, JOVIĆ: „POBEDA BI NAM PUNO ZNAČILA“

U nedelju 10. oktobra  od 12 časova Mega Basket će u okviru 3. kola AdmiralBet ABA lige dočekati Krku,  a utakmica će se zbog poznate situacije za pandemijom Kovid 19 i u skladu sa propisima, odigrati u ograničenom kapacitetu u Hali sportova Ranko Žeravica, uz poštovanje svih zdravstvenih mera. Utakmici neće biti moguće prisustvo bez ulaznice a ograničen broj istih će moći da se preuzme na biletarnici Hale sportova Ranko Žeravica u nedelju od 11 časova pa do početka utakmice.

Trener Mege Vladimir Jovanović je istakao pred utakmicu protiv Krke da njegova ekipa treba da prazne minute u igri smanji na minimum:

– Dolazi nam tim koji u prva dva kola ima polovičan učinak i koji odigrao jako dobru utakmicu protiv Mornara u Novom Mestu koju je dobio. Krka u svom sastavu ima veoma iskusne igrače, pre svega Stipčevića koji je glavna opcija u njihovom napadu. Mi moramo da budemo okrenuti sebi, na ono što radimo svih 40 minuta. Ove sezone, kao što je bilo i prethodne, u stanju smo da prikažemo dva totalno različita lica i to na jednoj utakmici. Pre svega je bitno da na utakmicu dođemo spremni, da budemo na najvišem mogućem energetskom nivou jer to Krka zaslužuje, a posle toga da idejno budemo dobri u što dužem periodu, i da te neke prazne minute koje se pojave u igri smanjimo na minimum,

izjavio je trener Mege.

Mega Basket i Krka su se do sada sastali 14 puta u regionalnom takmičenju uz skor 8-6 u korist Mege. U poslednjem susretu ove dve ekipe u 20. kolu prošle sezone, Mega je izgubila u Novom Mestu sa 76:71. U prošlom kolu AdmiralBet ABA lige Mega je u Zagrebu izgubila posle produžetka od Cibone sa 89:84 dok je Krka na domaćem terenu slavila protiv Mornara sa 89:80.

Krilo Mege Nikola Jović je pred utakmicu protiv Krke istakao da bi njegovoj ekipi puno značila pobeda, pogotovo posle poraza u produžetku u prošlom kolu:

– Sigurno nas očekuje jedna teska i zahtevna utakmica. Puno bi nam značila ova pobeda, pogotovo posle poraza u produžetku protiv Cibone. Krka je prošlo kolo pobedila jakog protivnika i sigurno dolaze sa visokim samopouzdanjem na ovu utakmicu. Ukoliko budemo čvrsti i koncentrisani u odbrani tokom celog toka utakmice, verujemo da možemo da dođemo do još jedne pobede na domaćem terenu, 

izjavio je Jović.

Utakmica Mega Basket – Krka igra se u nedelju 10. oktobra od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica, uz ograničeno prisustvo publike i uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Basket/Dragana Stjepanović