JOVANOVIĆ: „NE MOŽEMO DA BUDEMO ZADOVOLJNI“

Košarkaši Mega Basketa su u okviru 2. kola AdmiralBet ABA lige posle produžetka izgubili od Cibone sa 89:84 (19:22, 14:25, 26:14, 19:17, 11:6). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su odigrali sjajno prvo poluvreme u Košarkaškom centru Dražen Petrović gde su imali i prednost do 16 poena. U nastavku utakmice Cibona je uspela da se vrati, Smit je na kraju regularnog dela imao šut za pobedu sa osam metara, ali nije bio precizan, da bi u dodatnih pet minuta igre Cibona došla do pobede.

Na konfenciji za medije posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa u drugom poluvremenu padala u nekim radnim zadacima:

– Očekivali smo tešku utakmicu. Cibona je pokazala zavidan kvalitet igre i u pripremnom periodu i na samom početku ABA lige. Pokazali smo u prvom poluvremenu da možemo da igramo protiv njih, ali uprkos dobroj igri, nismo uspeli da zadržimo stečenu razliku. U drugom poluvremenu smo padali u nekim radnim zadacima koje smo dobro ispunjavali u prvom poluvremenu. Tu pre svega mislim na igru jedan na jedan, a iz toga, ako već nije bio koš, otvarao im se skok u napadu, koji smo drastično loše branili. Nismo se najbolje snašli na tu „svič“ odbranu i naša manja rotacija, zbog izlaska par igrača zbog problema sa ličnim greškama, značajno nam je otežala put s obzirom da se igrao produžetak. Sa velikim minutažama smo ušli u taj produžetak i na kraju izgubili. Čestitam Ciboni na zasluženoj pobedi. Mi ne možemo da budemo zadovoljni, ali sutra je novi dan. Radićemo i spremaćemo se za novu utakmicu,

izjavio je trener Mege.

Foto: Cibona/Mihal Jacić