SIMONOVIĆ POTPISAO ZA ČIKAGO BULS: „HVALA MEGI ŠTO MI JE OMOGUĆILA DA ISPUNIM SVOJ DEČAČKI SAN“

Još jedan igrač Mege u NBA ligi!

Krilni centar Mega Basketa Marko Simonović nastaviće svoju karijeru u NBA ligi pošto je potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom Čikago Buls. Na taj način Simonović se pridružio odabranoj grupi bivših igrača Mege koji nastupaju u najjačoj ligi sveta, među kojima su Nikola Jokić, Ivica Zubac, Timote Luvavu-Kabaro, Goga Bitadze, Boban Marjanović, Vlatko Čančar…

Simonović je u redove Mege došao pretprošlog leta gde je u prvoj godini bio treći na listi najkorisnijih igrača u trenutku prekida ABA lige, dok je u prošloj sezoni bio izabran u najbolju petorku lige.

Pored sjajnih igara u ABA ligi, Mega je stigla do finala Superlige i Kupa Radivoja Koraća a jedan od najzaslužnijih za to je bio i Simonović, koji je u regionalnom takmičenju u proseku beležio 15,8 poena i 9 skokova dok je u Superligi imao 13 poena i 9,1 skok po utakmici.

Po potpisivanju ugovora sa Čikagom, Simonović je iz SAD poručio da mu je Mega omogućila da ostvari dečački san:

– Kada sam došao u Beograd posle par godina provedenih u Italiji i jedne u Sloveniji, očekivao sam puno, ali zaista nisam mogao da zamislim da će moje dve sezone provedene u Megi ostaviti toliki trag i pečat u mojoj igri. Uvek sam davao sve od sebe na treninzima i na utakmicama, i kod Dejana i kod Vlade ove sezone i puno sam im zahvalan na svemu što su učinili za mene. Mega za mene ne predstavlja samo klub, već i porodicu i tako ću uvek doživljavati. Zahvaljujući Megi sam uspeo da ostvarim svoj dečački san i zaigram u najjačoj ligi na svetu. Želeo bih da se zahvalim i svim saigračima, trenerima i zaposlenima u klubu što su mi pomogli da postanem bolji igrač, a i bolji čovek, 

izjavio je Simonović.

Marko Simonović je rođen 15. oktobra 1999. godine, visok je 210 centimetara i igra na pozicijama četiri i pet. Pored Mege, u seniorskoj karijeri je još nastupao u Italiji PMS Monkalijeri, Sienu i Rozeto, kao i za Olimpiju u Sloveniji. Nastupao je za sve mlade reprezentativne selekcije Crne Gore, a u međuvremenu je postao i A reprezentativac.

Čestitamo i srećno Siki!

Foto: Mega Basket/Ivica Veselinov