MEGA BEZ POBEDE U PRVOJ UTAKMICI PROTIV UNIVERZITETA INDIJANA

Mega bez pobede u prvoj proveri na Bahamima!

Košarkaši Mega Basketa su izgubili od Univerziteta Indijana sa 79:66 (41:32, 38:34) u okviru prve utakmice koja je odigrana na turneji na Bahamima. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u utakmici koja je odigrana po NCAA pravilima u hali „Imperial Ballroom“ u okviru Atlantis Rizorta u više navrata uspeli da se vrate iz dvocifrenog zaostatka, ali je Indijana uspela da prelomi meč sredinom drugog poluvremena i da dođe do pobede 

Najefikasniji u redovima Mega Basketa su bili Dejšon Smit i Karlo Matković sa po 13 poena, kao i Boriša Simanić sa 12. U redovima Univerziteta Indijana se istakao Trejs Džekson-Dejvis sa 21 poenom.

Narednu utakmicu sa Indijanom Mega će odigrati na istom mestu u nedelju od 19 časova po našem vremenu.

Vladimir Jovanović je počeo utakmicu sa petorkom Smit, Kazalon, Jović, Simanić, Matković. Bolja igra Indijane na početku utakmice gde su „Huziersi“ pobeli sa 11:4 posle šest minuta igre. Simanić pogađa trojku za Megu, pa se u narednih nekoliko minuta igralo u mini-serijama. Indijana koristi loše građenje skoka Mege te iz drugih napada i kontri stiže do 28:17. Smit pogađa ulaz po faulom, ali prednost Indijane nastavlja da raste do plus 15, 36:21 na pet minuta do poluvremena. Ipak, sjajno zakucavanje Matkovića uz dobru rolu Simanića donose Megi seriju 2:9, a na poluvreme se otišlo sa prihvatljivih 41:32 za Univerzitet Indijanu.

Drugo poluvreme je započelo trojkom Smita, a potom i košem pod faulom, da bi Mega posle poena Kazalona prišla na pet razlike, 45:40. Indijana uspeva da vrati dvocifrenu prednost, ali se Mega nije predavala i dobrom igrom uspeva da spusti razliku na osam poena sredinom drugog poluvremena. Usledio je slabiji period Mege na obe strane terena što je Indijana iskoristila i odvojila se na 17 poena prednosti. Do kraja utakmice je Mega uspela da smanji razliku, ali ne i da ugrozi pobedu Indijane za konačnih 79:66.

Mega Basket: Jović 3, Vujić, Smit 13, Kočović 2, Bogavac, Cerovina 10, Matković 13, Kazalon 8 (5 skokova, 6 asistencija), Paunović, Simanić 12 (7 skokova), Rudan 5, Đurišić.

Univerzitet Indijana: Džonson 4, Finisi 4, Burk, Lender 4, Kop 14, Čildres, Skot, Džeromino 4, Džekson-Dejvis 21, Tompson 8, Gelovej 3, Stjuart 3, Dunkomb, Bejts 14.

Foto & Video: Indiana University Hoosiers