PETRUŠEV IZABRAN KAO 50. PIK NA NBA DRAFTU OD STRANE FILADELFIJE, UKUPNO 13. DRAFTOVANI IGRAČ MEGE

Na NBA draftu koji je održan u noći između četvrtka i petka u„Berklejz Centru“ u Bruklinu, centar Mega Basketa Filip Petrušev je izabran kao 50. pik od strane ekipe Philadelphia 76ers. Ovim izborom Petrušev je postao 13. igrač Mege koji je izabran na NBA draftu, odnosno 12. igrač od 2014. godine, i po tom drugom kriterijumu je Mega u samom svetskom vrhu uključujući i NCAA ekipe, a svakako ispred svih klubova izvan teritorije SAD.

Filip Petrušev je jedini košarkaš iz ABA lige koji je izabran na ovogodišnjem draftu, a treba istaći i da je Mega do sada u tri navrata imala po tri igrača na jednom NBA draftu, po čemu je ispred svih klubova na van teritorije SAD.

Filip Petrušev je rođen 15. aprila 2000. godine u Beogradu, visok je 211 centimetara i igra na poziciji centra. U Megu je došao prošlog leta iz redova NCCA koledža Gonzaga, gde je pre toga proveo dve godine. Iza sebe ima sjajnu sezonu gde je u ABA ligi dobio tri priznanja, za najkorisnijeg igrača, najboljeg strelca i za najvećeg prospekta. U regionalnoj ligi je u proseku beležio 23,7 poena, 7,6 skokova uz prosečan indeks korisnosti 28. U Superligi je Mega stigla do finala, a Petrušev je u proseku imao 15,8 poena i 6,9 skokova uz sjajan procenat šuta za tri poena, 54,2%.

Petrušev je u međuvremenu i debitovao za A reprezentaciju Srbije, gde je u kvalifikacijama za Evrobasket i Olimpijske igre u proseku beležio 18,5 poena i 5,6 skokova po utakmici.

Čestitamo Filipe!

Foto: Mega Basket/Ivica Veselinov