SJAJNA MEGA POVELA U POLUFINALNOJ SERIJI PROTIV PARTIZANA

Velika pobeda Mega na startu polufinalne serije sa Partizanom!

Mega Soccerbet je u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige Srbije savladala Partizan NIS sa 94:86 (34:18, 16:24, 25:18, 19:26). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u utakmici koja je odigrana bez prisustva publike u Hali Mega Factory odigrali sjajno tokom svih 40 minuta igre, u jednom trenutku su imali i plus 17 (77:60), Partizan je u finišu pripretio, ali nije uspeo da ugrozi pobedu Mege.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Malkolm Kazalon sa 23 poena i Filip Petrušev sa 22. U ekipi Partizana su se istakli Erik Mika sa 22 poena i Rade Zagorac sa 20.

Rezultat posle prve utakmice u ovoj polufinalnoj seriji je 1:0 za Megu, a dalje će proći ekipa koja dođe do dve pobede. Naredni meč se igra u četvrtak 3. juna od 19 časova u Hali sportova Ranko Žeravica dok će se eventualna majstorica igrati u subotu od 17 časova u hali Mega Factory u Beogradu.

Mega je započela meč sa sledećom petorkom: Tepić, Cerovina, Kazalon, Simonović, Petrušev. Odlično otvaranje utakmice za Megu koja posle tri i po minuta vodi sa 14:6 uz trojke Tepića i Simonovića i raspoloženog Kazalona. Tajm-aut Partizana nije doneo rezultate gostujućoj ekipi pa je Kazalon nastavio sa sjajnom igrom uz dve trojke i moćno zakucavanje preko Dangubića za vođstvo Mege 25:9. Partizan pravi mini-seriju 0:5, ali odgovara Milosavljević trojkom pod faulom. Mega je raspoložena na svim delovima terena a tačku na sjajnu četvrtinu stavlja Novak trojkom u poslednjim sekundama za 34:18.

Dosta skokova u napadu za goste koji uspevaju iz drugih i trećih šansi da spuste prednost Mege na osam poena, 36:28. Mega odgovara istom merom, Simanić iz skoka u napadu asistira za Novaka, a potom i Matković popravlja svoj promašaj. Kazalon preko ruke i Simonović zakucavanjem čuvaju prednost Mege, 46:35 na nešto više od dva minuta do poluvremena. Spustio je Partizan razliku na sedam poena, ali Kazalon pogađa bitnu trojku a Matković jedno slobodno bacanje. Ipak, Jaramaz odgovara trojkom pa je rezultat na poluvremenu 50:42.

Trojkaški obračun na početku drugog poluvremena gde Milosavljević pogađa dve trojke za Megu, ali Partizan sa četiri trojke prilazi na minus 3, 58:55. Petrušev odgovara sa dve trojke. Igra se brzo i čvrsto na obe strane terena, Mega održava prednost da bi trojkom Milosavljevića pod faulom Mega povela 72:60 pred poslednji minut četvrtine. Dobra odbrana Mege, Simanić na drugoj strani pogađa trojku pa je rezultat pred poslednju četvrtinu 75:60.

Odlično se snašao Karlo Matković u dva navrata pod Partizanovim košem, ali gosti preko Mike polako tope prednost Mege da bi poenima Jaramaza ona prepolovljena na sedam poena, 79:72. Kod rezultata 80:75 Petrušev pogađa jako bitnu trojku a u poslednja tri minuta igre se ušlo sa 84:75. Posle trojke Kazalona, Partizan se serijom poena Zagorca vratio na minus pet na ulasku u poslednji minut, 89:84. Usledila je ključna blokada Petruševa na šutu Jaramaza koji potom u kontri polaže pod faulom i Mega na kraju stiže do pobede 94:86 za veliko slavlje igrača na Mege na parketu.

Mega Soccerbet: Petrušev 22 (8 skokova), Tepić 5 (5 asistencija), Kljajević, Momirov, Novak 5 (8 asistencija), Simonović 10 (5 skokova), Cerovina, Matković 10 (7 skokova), Kazalon 23 (6 asistencija), Milosavljević 13, Simanić 6, Langović.

Partizan NIS: Mika 22 (11 skokova), Zagorac 20, Petrović, Pejdž 6, Dangubić 10, Stepanović, Jaramaz 16, Miletić, Veličković 7, Perkins 3, Janković, Trifunović 2.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov