MEGA PROTIV VOJVODINE U ČETVRTAK U PODNE NA STARTU ČETVRTFINALA SUPERLIGE

U četvrtak 27. maja od 12 časova Mega Soccerbet će dočekati ekipu Vojvodine u okviru četvrtfinala plej-ofa Superlige, a utakmica će se zbog poznate situacije sa pandemijom Kovid-19 igrati bez gledalaca u Hali Mega Factory. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su ove sezone pružali sjajne partije u ABA ligi i Kupu Radivoja Koraća, a sada ih očekuje takmičenje u Superligi koja će se o igrati od četvrtfinala po kup sistemu na dve pobede.

Trener Mege Vladimir Jovanović je prvo istakao da je njegova ekipa dobro radila u periodu između kraja ABA lige i početka plej-ofa:

– Prošlo je mesec dana između naše dve zvanične utakmice, poslednje u ABA ligi i ove na početku plej-ofa. Taj period je dosta dugačak i treba ga popuniti na pravi način s obzirom na to da dolazi u veoma nezgodnom trenutku a to je devet meseci od početka sezone. Opet, u isto vreme smo napravili neke promene u igračkom kadru, došao je Jovan Novak, pridružili su nam se Dragan Milosavljević i Boriša Simanić tako da početak plej-ofa Superlige dočekujemo u promenjenom sastavu u odnosu na ABA ligu. Bez obzira na već navedenu pauzu koja dolazi u nezgodnom trenutku, naša mladost nas je obavezala da radimo dobro, što smo na kraju i ispunili i pripremili se da dočekamo početak plej-ofa u najboljem mogućem svetlu. Plej-of će biti jako zahtevan, igra se veliki broj utakmica za mali vremenski period što je uslovljeno reprezentativnim obavezama. Trudićemo se da damo sve od sebe i postignemo najbolji mogući rezultat. Videćemo za šta će to da bude dovoljno,

istakao je trener Mege, a o protivniku u četvrtfinalu, Jovanović je izjavio da je u pitanju i više nego solidan tim sastavljen od iskusnih, ali i mladih igrača:

– Sa ekipom Vojvodine koja je bila druga u KLS-u, imali smo priliku ove godine da odigramo jednu utakmicu. Napravili su i više nego solidan tim sastavljen od iskusnih, ali i mladih igrača. Znamo kako smo odigrali utakmicu protiv njih u Kupu u Novom Sadu. Praktično smo pokazali dva lica, prvo poluvreme sa kojim smo bili jako zadovoljni i drugo u kome nismo bili na nivou zadatka. Igraju atipičnu košarku, napadačku sa dosta šuteva za tri poena. U odbrani će pokušati na razne načine da nas poremete i ukoliko mi budemo imali pravi odgovor na to, verujem da ćemo uspešno započeti takmičenje u plej-ofu,

izjavio je Vladimir Jovanović.

Mega i Vojvodina su se ove sezone sastali u polufinalu Kupa Radivoj Korać u Novom Sadu kada je Mega slavila sa 82:75. Četvrtfinalna serija se igra na dve pobede a drugi meč je zakazan za subotu u 12 časova u Novom Sadu dok bi se eventualna majstorica igrala već u nedelju od 12 časova u Hali Mega Factory.

Krilni centar Mege Marko Simonović je istakao da njegova ekipa zna kvalitet Vojvodine i da je za pobedu bitno da imaju pravi pristup meču:

– Očekuje nas težak meč protiv ekipe Vojvodine. Znamo njihov kvalitet i način igre, pokazali su karakter i na kupu gde su uspeli da se vrate u meč posle velikog zaostatka. Upak, ukoliko budemo imali pravi pristup meču, verujem da ćemo zabeležiti pobedu na startu plej-ofa, 

izjavio je Simonović.

Utakmica Mega Soccerbet – Vojvodina se igra u četvrtak 27. maja od 12 časova u Hali Mega Factory bez prisustva publike, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov