PETRUŠEV I SIMONOVIĆ U NAJBOLJOJ PETORCI ABA LIGE

Petrušev i Simonović su izabrani u najbolju petorku ABA lige u sezonu 2020/21!

Centarski tandem Mega Soccerbet-a Filip Petrušev (21) i Marko Simonović (21) je izabran u idealnu petorku ABA lige za sezonu 2020/21. U glasanju koje je sprovedeno među trenerima ABA ligaša, novinarima i navijačima, Filip Petrušev je odneo najveći procenat glasova (16.2%) dok je Marko Simonović imao 8.2%. Glasanje trenera je nosilo 50% glasova, novinari su doprinosili sa 30% glasova a navijači sa 20 procenata.


Filip Petrušev je imao sjajnu sezonu iza sebe gde je proglašen za MVP-a ABA lige, uz priznanja za najboljeg strelca i najboljeg prospekta regionalnog takmičenja. Bio je MVP oktobra i decembra, a u proseku je tokom sezone imao 23.7 poena, 7.6 skokova uz prosečan indeks korisnosti 28. Posebno se istakao u konstantnosti dobrih igara gde nijednom tokom sezone nije postigao ispod 16 poena a imao je čak 12 vezanih mečeva sa 20 i više poena, po čemu je rekorder regionalnog takmičenja.

Marku Simonoviću je bila ovo druga sezona u ABA ligi u dresu Mege pošto je u prethodnoj bio na trećem mestu liste najkorisnijih igrača u trenutku prekida takmičenja. Ove sezone je u proseku beležio 15.8 poena i 9 skokova uz prosečan indeks korisnosti 19.2. Njegove sjajne igre prošle i ove sezone nisu izmakle ni NBA skautima pa je na NBA draftu koji je održan u novembru izabran kao 44. pik od strane ekipe Čikago Buls.

Čestitamo momci!

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov