FILIP PETRUŠEV JE MVP ABA LIGE, TRIPLA KRUNA ZA CENTRA MEGE

Filip Petrušev je MVP sezone 2020/21 u ABA ligi!

Centar Mega Soccerbeta Filip Petrušev (21) je izabran za najkorisnijeg igrača ABA lige u sezoni 2020/21 pošto je imao najveći procenat (58%) kombinovanih glasova trenera ABA ligaša, novinara i navijača gde su glasovi trenera učestvovali sa 50%, glasovi novinara sa 30% i navijača sa 20%. Mladi centar Mege je za 31.5 minuta po utakmici u proseku beležio 23.7 poena, 7.6 skokova i 1.1 blokadu za prosečnih 28 indeksnih poena po meču, po čemu je ubedljivo najbolji igrač u regionalnom takmičenju, dok je na drugom mestu Marko Simonović sa 19.2 indeksnih poena po meču.

Pored MVP laureata za Petruševa, mladi centar Mege je i najbolji strelac lige sa već pomenutih 23.7 poena po meču, čak 6.5 poena više od najbližeg pratioca Jake Blažiča, gde nijednom u toku sezone nije išao ispod 16 poena, a oborio je i rekord lige sa čak 12 uzastopnih mečeva na kojima je postigao 20 i više poena. 

Uz već navedena priznanja, Petrušev je izabran i za najvećeg prospekta ABA lige gde je u glasanju trenera, novinara i navijača odneo ubedljivu pobedu sa čak 66.5 procenata glasova.

Filip Petrušev je po zvaničnoj objavi ABA lige izjavio da MVP priznanje za njega predstavlja veliki uspeh i podsticaj za dalji radi:

– Ovo priznanje za mene predstavlja veliku čast, posebno s obzirom kakvi su sve igrači pre mene osvajali tu nagradu. Sigurno da mi ovo predstavlja veliki uspeh i podsticaj za dalji rad. Želeo bih da se pre svega zahvalim svojim saigračima na podršci bez kojih ovo ne bi bilo moguće, trenerima i stručnom štabu na čelu sa Vladimirom Jovanovićem na kvalitetnom i napornom radu i prilici koju su mi pružili da pokažem šta umem na terenu, mojoj porodici i svima koji su me podržavali van terena. Hvala Megi koja je verovala u mene koja je još jednom pokazala da je najbolji klub u Evropi za rad sa mladim igračima i sve ovo je samo potvrda da sam doneo najbolju odluku u dosadašnjoj karijeri kada sam prošlog leta odlučio da pređem u Megu. Imali smo veoma dobru sezonu u ABA ligi koju smo završili sa 14 pobeda što je sigurno veliki uspeh, bili smo konkurenti za plej-of do pred kraj i sigurno je da imamo razloga da budemo zadovoljni. Okrećemo se obavezama u nastavku sezone i nastavljamo da radimo,

izjavio je centar Mege.

Čestitamo Filipe!

Foto: Mega Soccerbet/ABA League/Ivica Veselinov