JOVANOVIĆ: „MORAMO DA BUDEMO ZADOVOVOLJNI SVIME ŠTO SMO URADILI OVE SEZONE“

Mega Soccerbet je u utakmici poslednjeg  26. kola ABA lige u Ljubljani izgubila od Cedevita Olimpije sa 85:79 (19:30, 20:20, 26:15, 20:14). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u Areni Stožice imali prednost veći deo meča koja je u jednom trenutku iznosila 15 poena, ali je domaća ekipu prvo stigla minus krajem treće četvrtine, da bi u samom finišu sa dve pogođene trojke iz teških pozicija došla do pobede. 

Na konferenciji za štampu posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da mora da bude zadovoljan sa svime što je njegova ekipa uradila ove sezone:

– Mislim da je bila jako interesantna utakmica na kraju ABA lige. Veći deo utakmice smo vodili i pokazali jako dobru igru, iskontrolisali jedan od najboljih napada ABA lige, ako ne možda i najbolji. Dok smo u tome uspevali, držali smo rezultat na svojoj strani, gde smo bili bolji i u skokovima i u asistencijama, Međutim, tih nekoliko izgubljenih lopti koje su oni rešili i šut za tri poena koji im nije bio u procentima u kakvim oni znaju da pogađaju, na kraju nas je taj šut za tri koštao poraza. Dali su te šuteve za tri u vrlo važnim trenucima na isteku napada, ali oni to nije slučajnost pošto su oni to već radili ove godine. Mi smo došli oslabljeni bez Petruševa bez koga igramo već duži period i sa dva jako mlada igrača, nama je ova utakmica bila važna da damo sve od sebe i mislim da smo veći deo utakmice do minut i po, dva do kraja, odigrali jako kvalitetno. Želeo bih da čestitam ekipi Cedevita Olimpije na dosadašnjem delu sezone u oba takmičenja i da mi poželim puno sreće u nastavku sezone. Želeo bih da čestitam i mojim momcima, nismo imali sreće, nismo završili ABA ligu na način na koji smo hteli, ali svakom slučaju moramo da budemo zadovoljni svime što smo uradili ove sezone,

izjavio je Jovanović.

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer