NASTAVLJA SE ABA LIGA, MEGA U NEDELJU OD 12 DOČEKUJE BORAC

U nedelju 28. februara od 12 časova Mega Soccerbet će u okviru 19. kola ABA lige dočekati ekipu Borca, a utakmica će se zbog poznate situacije sa pandemijom Kovid-19 igrati bez gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica. Ovo će biti prvi meč za Megu u ABA ligi od 7. februara i velike pobede nad Mornarom pošto je u međuvremenu odigran Kup Radivoja Koraća na kome je Mega stigla do finala, a potom su usledili završni mečevi kvalifikacija za Evrobasket 2022.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv Borca istakao da je potrebno da želja i motivacija njegove ekipe bude na jako visokom nivou:

– Čeka nas jako zahtevna utakmica protiv ekipe Borca posle dve nedelje reprezentativne pauze. Radi se o timu koji bez obzira na rezultat igra dobru košarku, imali su dosta utakmica protiv favorita koje su izgubili na jednu loptu. Igraju jako brzo a tim sastavljen od dobrih kreatora na spoljnim pozicijama i visokih igrača koji imaju kvalitet šuta za tri poena. Znamo da im je važna utakmica i da će doći motivisani za nju. Potrebno je da naša želja i motivacija budu na jako visokom nivou da bi odigrali dobru utakmicu,

izjavio je Jovanović.

Posle 18 odigranih kola ABA lige, Mega Soccerbet trenutno ima skor 12-6 dok Borac ima četiri pobede i 12 poraza. U prošlom kolu je Mega na svom terenu savladala Mornar sa 90:89 dok je Borac u zaostalom meču 15. kolu izgubio na gostovanju od Crvene zvezde mts sa 83:63. Ove dve ekipe su se do sada sastale jedanput u ABA ligi i to u šestom kolu ove sezone kada je Mega u Čačku slavila sa 83:97. 

Krilni centar Mege Aleksandar Langović istakao je da je ključno da Mega iskontroliše napad i ofanzivni skok Borca:

– U nedelju igramo sa kvalitetnom ekipom Borca koja pruža dobre partije u svojoj prvoj sezoni u ABA ligi. Dva puta su pobedili Partizan, odigrali neke veoma dobre utakmice protiv ekipa iz vrha takmičenja i sigurno će dati sve od sebe da se revanširaju za poraz u prvom delu sezone. Moramo da im odgovorimo pre svega čvrstom odbranom i da iskontrolišemo napad Borca i njihov ofanzivni skok, što na kraju može da bude ključno za pozitivan ishod ovog duela,

izjavio je Langović.

Utakmica Mega Soccerbet – Borac se igra u nedelju 28. februara od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica bez prisustva publike, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov