MEGA SOCCERBET U FINALU KUPA RADIVOJA KORAĆA!

Mega Soccerbet se plasirala u finale Triglav osiguranje Kupa „Radivoj Korać“ koji se održava u Novom Sadu pošto je u polufinalnoj utakmici savladala Vojvodinu sa 82:75 (25:21, 25:22, 11:20, 21:22). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića imali veliku prednost u dvorani SPENS u prvom poluvremenu, ali je Vojvodina uspela u drugom poluvremenu da priđe na šest poena zaostatka. Ipak, Mega je uspela da odbije napad Vojvodine i u mirnijoj završinici da dođe do trijumfa i plasmana u svoje četvrto finale kupa.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Marko Simonović sa 18 poena i Dejšon Smit sa 17 dok je Filip Petrušev imao 14 poena i 13 skokova. U ekipi Vojvodine se istakao Nikola Gaćeša sa 22 poena.

Mega Soccerbet će se u svom četvrtom finalu kupa u nedelju 14. februara od 21:00 u velikoj dvorani SPENS boriti za drugi trofej u ovom takmičenju sa boljim iz duela Partizan NIS-Crvena zvezda mts.

Vladimir Jovanović je utakmicu započeo sa sledećom petorkom: Smit, Tepić, Momirov, Simonović, Petrušev. Dobra odbrana Mege na početku gde je Petrušev sa dve blokade zatvorio reket. Simonović i Petrušev pogađaju prvo trojke, a potom su precizni i iz reketa pa Mega vodi 14:7 posle pet minuta igre. Mega je nastavila sa odličnim tempom i posle tajm-auta Vojvodine, gde je posle dobre odbrane u kontri dolazila do novih poena uz dobru rolu Smita pa je rezultat posle prve četvrtine 25:11.

Posle nešto sporijeg početka druge četvrtine za Megu Tepić pogađa trojku i potom sjajno pronalazi Matkovića pod košem za vođstvo 30:15. U narednim minutima su obe ekipe bile precizne za tri poena pa je posle trojke Jovića rezultat 41:24. Imala je Mega i 21 poen prednosti, ali Vojvodina poenima pod faulom i trojkama uspeva da smanji razliku na 17 poena za 50:33 na poluvremenu.

Imala je Mega napadački post u trećoj četvrtini gde je nekoliko minuta bila na samo jednoj pogođenoj trojci Tepića što je Vojvodina iskoristila i prišla na 10 poena zaostatka, 53:43. Uspela je Mega poenima Simonovića i Matkovića da pokrene igru u napadu, ali Vojvodina je kaznila greške u odbrani Mege pa je rezultat pred poslednju četvrtinu 61:53.

Velika borba je viđena u poslednjoj četvrtini, Vojvodina je nekoliko puta prilazila na sedam poena, ali Tepić u ključnim trenucima pogađa prvo šut preko ruke, a potom u kontri polaže pod faulom za plus 10. Vojvodina je još jednom pripretila do kraja utakmice, ali su igrači Mege bili koncentrisani u finišu i zasluženo došli do pobede i plasmana u finale za konačnih 82:75.

Mega Soccerbet: Jović 3, Mišković, Smit 17 (8 asistencija), Petrušev 14 (13 skokova), Tepić 11, Momirov 7, Simonović 18 (7 skokova), Cerovina 5, Matković 5, Kazalon 2, Langović.

Vojvodina: Beslać 8, Marić, Nedeljkov, Gaćeša 22, Bjelica, Mirotić 4, Jovović, Mandić, Savić 18, Rakićević 11, Zarić, Ljubičić 12.

Foto: Mega Soccerbet