JOVANOVIĆ: „DOBROM IGROM U DEFANZIVI SMO REŠILI UTAKMICU, ŽELIM NAM DOBAR MEČ I KVALITETNU IGRU U FINALU“

Mega Soccerbet se plasirala u finale Triglav osiguranje Kupa „Radivoj Korać“ koji se održava u Novom Sadu pošto je u polufinalnoj utakmici savladala Vojvodinu sa 82:75 (25:21, 25:22, 11:20, 21:22). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su posle velikog vođstva u prvom poluvremenu koje je najviše iznosilo 21 poen, u nastavku utakmice uspeli da odbrane pobedu iako se Vojvodina približila na šest poena zaostatka, pa će se u nedelju od 21 čas u velikoj dvorani SPENS u svom četvrtom finalu boriti za drugi trofej Kupa „Radivoj Korać“ protiv boljeg iz duela Partizan NIS – Crvena zvezda mts.
 
Na konferenciji za štampu posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da se njegova ekipa angažovanom odbranom zasluženo plasirala u finale kupa:

– Napomenuo sam već i u pripremi, ne samo ove utakmice, već i na početku turnira, da svaka ekipa koja ovde dođe gaji svoje ambicije. Takođe, stalno se ističe, gotovo kao floskula, da je Kup takmičenje koje je najlakše osvojiti, ali pre svega zato što se sastoji od malog broja utakmica. Ne bih se složio sa konstatacijom da je lako doći do trofeja i zato sam očekivao da će ovaj meč biti visokog intenziteta i kvaliteta. Mislim da smo prvo poluvreme odigrali jako dobro. Doduše, u prvoj četvrtini smo dozvolili rivalu neke skokove u napadu koji su nam pravili određene probleme. Međutim, uspostavili smo kontrolu skoka i prvo poluvreme završili sa ubedljivom prednošću. U drugom poluvremenu Vojvodina je dobro odreagovala i taktički i energetski, i uvela nas u situaciju da moramo da se branimo. Trebalo nam je vremena da uhvatimo naš ritam i da dođemo do igre, a to smo na kraju i uradili pre svega angažovanom odbranom. Dobrom igrom u defanzivi smo rešili utakmicu, bez obzira na broj postignutih poena. Čestitam Vojvodini na svemu što su uradili ove sezone i želim im mnogo sreće u nastavku KLS-a, a čestitam i mojim momcima, ne samo na ove dve utakmice u Kupu, već na igrama do sada i želim nam dobar meč i kvalitetnu igru u finalu,

izjavio je trener Mege.

Foto: Mega Soccerbet