JOVANOVIC: „SPLIT JE POKAZAO KVALITET U DOSADAŠNJEM TOKU ABA LIGE, NAŠA ENERGIJA MORA BITI NA NAJVIŠEM NIVOU“

U nedelju 6. decembra od 12 časova Mega Soccerbet će u okviru 9. kola ABA lige dočekati Split, a utakmica će se zbog poznate situacije za pandemijom Kovid-19 igrati bez gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića sa šest pobeda iz odigranih osam utakmica drže trenutno drugo mesto na tabeli, pa će utakmica protiv Splita biti prilika da dođu do četvrte uzastopne pobede i tako da odbrane mesto pri vrhu tabele regionalnog takmičenja.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv Splita istakao da je jako teško igrati prvu utakmicu posle pauze:

– Poslednjih mesec dana smo imali problem da se kompletiramo. Na trenažni proces je uticao i FIBA prozor. Bez obzira što smo bili 15 dana bez utakmice, opet zbog obaveza igrača sa reprezentacijom nismo mogli da budemo svi na okupu. Iz svega navedenog je jasno da je jako teško igrati prvu utakmicu posle pauze. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu protiv ekipe Splita koja je pokazala kvalitet u dosadašnjem toku ABA lige. Imaju puno talentovanih mladih igrača, ali i iskusnih koji imaju duži staž igranja u regionalnom takmičenju. Igraju dobru košarku i naša energija mora biti na najvišem nivou ukoliko želimo da im se suprotstavimo na pravi način i dođemo do nove pobede,

izjavio je trener Mege.

Posle osam odigranih kola ABA lige, Mega Soccerbet je trenutno na drugom mestu sa skorom 6-2 dok je Split ima tri pobede i pet poraza. Ove dve ekipe se nisu do sada sastajale u ABA ligi, a u prošlom kolu je Mega slavila na gostovanju protiv Primorske sa 69:71 dok je Split na svom terenu izgubio od Mornara sa 87:95.

Krilo Mege Marko Kljajević je istakao da veruje da njegova ekipa može da nastavi pobedničku seriju i u utakmici protiv Splita:

– Očekuje nas jako zahtevna utakmica sa neugodnom ekipom Splita koja ove godine pruža izuzetno kvalitetne partije protiv ekipa koje su u samom vrhu lige. Što se nas tiče, u dobroj smo seriji, iskoristili smo prethodnu nedelju za kvalitetan trening tako da dočekujemo ekipu Splita motivisani i u dobroj formi. Ukoliko se budemo pridržavali plana i primene rada sa treninga, verujem da možemo da nastavimo pobedničku seriju,

izjavio je Kljajević.

Utakmica Mega Soccerbet – Split se igra u nedelju 6. decembra od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica bez prisustva publike, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov