RAZIGRANA MEGA UBEDLJIVA PROTIV SPLITA ZA ČETVRTU POBEDU U NIZU, PETRUŠEV BROJAO DO 32

Mega Soccerbet čuva mesto u vrhu tabele, ubedljivo savladan Split za četvrtu pobedu u nizu!

Košarkaši Mega Soccerbet-a su odigrali sjajan meč posle pauze zbog FIBA prozora pošto su u okviru 9. kola ABA lige ubedljivo savladali Split sa 91:75 (29:22, 11:11, 21:11, 30:31). U utakmici koja je odigrana bez prisustva publike u Hali sportova Ranko Žeravica, izabranici trenera Vladimira Jovanovića su kontrolisali igru i rezultat praktično od kraja prve četvrtine. Meč je i definitivno prelomljen krajem treće deonice kada su stekli ubedljivu prednost koja je najviše iznosila 24 poena, posle čega Split nije uspeo da ugrozi pobedu Mege.

Nezaustavljiv u redovima Mege je bio Filip Petrušev sa čak 32 poena i osam skokova, a odličan je bio i Malkolm Kazalon sa 12 poena. U ekipi Splita je najefikasniji bio Sani Čampara sa 12 poena.

Posle devet odigranih kola ABA lige Mega Soccerbet ima skor 7-2 dok Split ima tri pobede i šest poraza. U narednom kolu Mega će u istoj hali ovoga puta gostovati Partizanu NIS a utakmica je zakazana za subotu 12. decembar od 19 časova.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Tepić, Smit, Momirov, Simonović, Petrušev. Odlična saradnja bekova i centara na početku utakmice, gde su se ekipe smenjivale u vođstvu. Gosti iz Splita trojkama odgovaraju na čvrstu igru Mege u reketu, ali je sa druge strane Petrušev nezaustavljiv pod košem gde je posle asistencije Tepića imao snažno zakucavanje. Nijedna ekipa ne uspeva da povede sa više od tri poena sve do samog finiša kada je usledila fantastična minijatura Kazalona koji prvo pogađa trojku, potom odmah krade loptu i polaže za nove poene, da bi posle ukradene lopte i asistencije Novaka u kontri postigao nove poene za rezultat 29:22 na kraju četvrtine.

Mišković otvara drugu četvrtinu sa trojkom, ali Split odgovara istom merom iz ugla. Posle kratkog perioda bez poena na obe strane, usledilo je fantastično „alej-up“ zakucavanje Petruševa u kontri. Dobra i čvrsta igra Mege u odbrani daje rezultata pa je posle vezanih poena Petruševa iz reketa trener Splita morao da zatraži tajm-aut pri rezultatu 38:27 na četiri i po minuta do kraja poluvremena. Mega je bila par minuta bez rešenja u napadu, Split sa druge strane vezuje šest poena i prilazi na 38:33. Smit pogađa ulaz, obe ekipe posle toga ne uspevaju da poentiraju u poslednjem minutu pa je rezultat na poluvremenu 40:33.

Dobar početak drugog poluvremena za Megu koja poenima Simonovića i Petruševa stiže do plus 12, gde su gosti iz Splita postigli samo jednu trojku posle dosta sreće. Mega odlično kontroliše skok, Matković po ulasku u igru dva puta efektno poentira iz reketa, da bi Momirov popravio svoj promašaj za 57:42 na tri minuta do kraja četvrtine. Nastavila je Mega sa odličnom odbranom da bi u poslednjem minutu Petrušev poentirao posle skoka u napadu, a potom i u poslednjoj sekundi položio loptu na asistenciju Cerovine za 61:44 posle 30 minuta igre.

Nastavila je Mega sa visokim tempom i u poslednjih 10 minuta igre gde je posle trojke Cerovine prednost porasla na 24 poena, 70:46. Sve što je Split uspeo do kraja utakmice je da smanji razliku, a jedina mrlja je bila povreda Matkovića u finišu koji je pri doskoku iskrenuo zglob posle čega je morao da izađe iz igre. Na kraju je Mega slavila sa ubedljivih 91:75.

Mega Soccerbet: Mišković 8, Smit 7 (6 asistencija), Petrušev 32 (8 skokova, indeks 37), Tepić 2, Kljajević, Momirov 5, Novak 4 (6 asistencija), Simonović 10 (6 skokova), Cerovina 3, Matković 8, Kazalon 12, Langović.

Split: Perković 9, Kedžo 3, Đoković, Marčinković 7, Bajo 4, Čampara 12, Vranković 11, Luković 11, Marić 8, Mesiček 10.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov