JOVANOVIĆ: „BEZ OBZIRA NA IGRU KRKE, MORAMO DA BUDEMO OKRENUTI SAMI SEBI“

U nedelju 15. novembra od 13 časova Mega Soccerbet će u okviru 7. kola ABA lige dočekati Krku, a utakmica će se zbog poznate situacije za pandemijom Kovid-19 igrati bez gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u prošlom kolu slavili u Čačku pa će protiv Krke imati priliku da se bore za petu pobedu u sezoni.

Na poslednjem redovnom testiranju koje se vrši pred svaku utakmicu ABA lige, jedan igrač Mege je bio pozitivan na Kovid-19, i u skladu sa propisima se nalazi u samoizolaciji uz blaže simptome virusa.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv Krke istakao da bez obzira na igru protivnika, njegova ekipa mora svaku utakmicu da bude okrenuta prema sebi:

– U nedelju igramo utakmicu protiv Krke koja je u svih šest kola, bez obzira na krajnji rezultat, pokazala vrlo sličnu igru. Imaju jasnu ideju šta žele u napadu i odbrani, igraju jako agresivnu odbranu, kako na celom, tako i na pola terena i pokušavaju na taj način da uspostave svoj ritam utakmice. U napadu igraju jako široko gde su pozicije četiri i pet pretnja u šutu za tri poena i tako otvaraju veliki prostor za igru bekova. Bez obzira na sve to, mi moramo svaku utakmicu da budemo okrenuti sami sebi. Jako smo mlad tim koji ima prostor za napredak u svim segmentima igre i svaki duel u ovom takmičenju mora da nam bude prilika za to. Verujem da možemo da pružimo još jednu kvalitetnu utakmicu, a uslov za to je da budemo koncentrisani na oba dela terena svih 40 minuta igre,

izjavio je trener Mege.

Posle šest odigranih kola ABA lige, Mega Soccerbet ima skor 4-2 dok je Krka zabeležila jednu pobedu i pet poraza. Ove dve ekipe su se do sada sastale 12 puta u ABA ligi uz skor 7-5 za Megu. U poslednjem zvaničnom susretu Mege i Krke koji je odigran u 17. kolu prošle sezone, Mega je slavila na domaćem terenu sa 88:61. U prošlom kolu, Mega je u Čačku bila bolja od Borca sa 83:97 dok je Krka na svom terenu izgubila od Mornara sa 74:84.

Bek Mege Dejšon „Scoochie“ Smit je izjavio da posle pobede u prošlom kolu u Čačku, njegova ekipa želi da nastavi u pravom smeru:

– U utakmici protiv Krke moramo da budemo fokusirani svih 40 minuta. U prošlom kolu smo odigrali dobro, vratili se na pobednički kolosek. U odnosu na taj meč želimo da nadgradimo našu igru i nastavimo u pravom smeru,

izjavio je Smit.

Utakmica Mega Soccerbet – Krka se igra u nedelju 15. novembra od 13 časova u Hali sportova Ranko Žeravica bez prisustva publike, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov