JOVANOVIĆ: „RADUJE ME NAŠ ODNOS PREMA IGRI, ODIGRALI SMO ODLIČNU ODBRANU PROTIV ZVEZDE“

Derbi 4. kola ABA lige između Mega Soccerbet-a i Crvene zvezde mts je doneo sjajnu utakmicu i mnogo uzbuđenja, ali su u duelu dve do sada neporažene ekipe pobedu odneli „crveno beli“ sa 73:76 (18:24, 17:16, 18:15, 20:21). Imala je Mega priliku da dođe do velike pobede u Hali sportova Ranko Žeravica, ali je finiš ipak pripao gostujućoj ekipi, pa pokušaj Petruševa sa više od 10 metara nije bio dovoljno precizan za produžetak.

Na konferenciji za štampu posle meča trener Mega Soccerbet-a Vladimir Jovanović je i pored poraza imao dosta razloga za zadovoljstvo:

– Mi smo i u najavi ovog duela rekli da nas očekuje ozbiljna i vrlo zahtevna utakmica, koja će iziskivati poseban pristup od prvog do poslednjeg minuta. Glavno pitanje je bilo da li možemo da izdržimo u kontaktu 40 minuta, što je jedna od glavnih karakteristika Zvezdine igre. Moram da priznam da me raduje naš odnos prema igri i veoma sam zadovoljan. Posle uvodnih minuta u kojima smo previše respektovali rivala, koji doduše ima veliki igrački kvalitet, povukli smo se i oni su lako postigli 20 poena i gubili smo dvocifrenom razlikom. Međutim, odigrali smo odličnu odbranu, kojom moram da budem zadovoljan, jer Zvezda na svakoj poziciji ima po dva kvalitetna napšadača. Takođe, nadskočili smo Zvezdu što je za mene kao trenera jako bitno. Ali, kada se uđe u ovakvu egal završnicu, u poslednja dva, tri minuta je pored igračkog kvaliteta potrebno i da tim ima iskustvo, a to je svakako bilo na strani Zvezde. Oni su našli način da meč prelome u svoju korist. Čestitao bih Zvezdi na pobedi i svemu učinjenom do sada, ali i mojim momcima na prikazanoj igri i uloženoj energiji,

izjavio je trener Mege.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov