JOVANOVIĆ: „ZASLUŽENA POBEDA, NA KRAJU SMO PRONAŠLI REŠENJE ZA PROBLEME U IGRI“

Mega Soccerbet je odličnom igrom u finišu utakmice savladala u Zagrebu ekipu Cibone sa 73:77 (20:31, 22:13, 16:13, 15:20) i tako sačuvala mesto u vrhu tabele ABA lige sa tri pobede iz tri odigrana kola.

Trener Mege Vladimir Jovanović je na konferenciji za štampu posle utakmice istakao zadovoljstvo što je njegova ekipa i pored problema u drugoj i trećoj četvrtini, uspela da se izbori sa istim i dođe do zaslužene pobede:

– Pre svega želim da istaknem zadovoljstvo što je makar i ovoliko publike bilo na košarkaškoj utakmici, što je sigurno jako važno za naše mlade igrače i njihovo sazrevanje. Što se tiče utakmice, sigurno je da smo jako dobro otvorili prvu četvrtinu, dolazili smo do lakih i izgrađenih poena. Kao trener, ne volim kada tako brzo napravimo veliku razliku, jer sam bio siguran da će Cibona da pokaže reakciju. Cibona je tim koji je sastavljen od dobrih mladih igrača sa jedne strane u kombinaciji sa nekoliko iskusnih. Ne mogu da budem zadovoljan sa drugom četvrtinom, Cibona je pokazala kvalitet da trči sa svih pet igrača uz šut za tri poena sa kojim su se vratili u utakmicu, gde mi nismo imali pravo rešenje do samog kraja. Ipak, moram da istaknem zadovoljstvo što je moj tim, i pored problema koje smo imali u drugoj i trećoj četvrtini, pronašao način da se izbori sa svim problemima i zbog toga im čestitam na zasluženoj pobedi. Poželeo bi sreću Ciboni u nastavku sezone, siguran sam da će popraviti ovaj učinak,

izjavio je Vladimir Jovanović.

Foto: Cibona/Željko Bakšaj