AŠĆERIĆ NASTAVLJA KARIJERU U FRANCUSKOJ

Luka Ašćerić nastavlja karijeru u Francuskoj!

Posle nešto više od dve godine provedene u Megi, Luka Ašćerić će nastaviti karijeru u francuskom prvoligašu I Bur An Bres sa kojim je potpisao ugovor, i koji će sledeće sezone nastupati u Evrokupu.

Po potpisivanju ugovora sa francuskom ekipom, Ašćerić je istakao zahvalnost Megi za ukazanu šansu u prethodne dve godine:

– Zahvalio bih se Megi na ove dve godine ukazanog poverenja. Kada to kažem mislim na sve trenere, saigrače i ljude koji rade u klubu i u našoj hali. Odluka da dođem u Megu je bila najvažnija koju sam do tada doneo i pokazala se kao najbolje rešenje sada kad sve sagledam. U svakom pogledu sam mnogo toga naučio, bilo to igrački ili ljudski. Svakako jedno prelepo iskustvo košarkaško i životno gde sam imao prilike da sretnem mnogo dobrih ljudi u košarci i van nje. Ovim putem im se zahvaljujem, a Megi želim puno uspeha u narednoj i svim ostalim sezonama. Moja košarkaška karijera ide dalje nekim drugim putem ali će mi Mega svakako ostati u najlepšem sećanju,

izjavio je Ašćerić.

Luka Ašćerić je rođen 10. januara 1997. godine, visok je 203 centimetara i igra na poziciji beka. Ašćerić je u redove Mege došao iz francuskog Ijer Tulona pred Superligu 2018. godine a ove sezone je u ABA ligi u proseku beležio 7.4 poena i 2.5 skokova. U međuvremenu je postao i reprezentativac Srbije.

Hvala na svemu Luka i srećno!

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov