FILIP PETRUŠEV NOVO POJAČANJE MEGE

Mega Bemax je nastavio sa jačanjem tima za narednu sezonu pošto je ugovor sa klubom potpisao jedan od najvećih talenata naše košarke Filip Petrušev, koji je pristigao iz NCAA gde je nastupao za Gonzagu. Petrušev igra na pozicijama četiri i pet a u prethodnim godinama je bio i standardni član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije.

Generalni menadžer Mega Bemaxa Goran Ćakić je istakao da je siguran da će se Petrušev vrlo brzo uklopiti u sistem Mege:

– Veoma smo ponosni što je jedan od najvećih talenata naše košarke prepoznao Megu kao pravu sredinu za nastavak svog razvoja. Dovođenjem Filipa Petruševa na pravom smo putu da kompletiramo tim za predstojeću sezonu u kojoj ćemo, po tradiciji, biti najmlađi u ABA ligi. Sigurni smo da će se Filip vrlo brzo uklopiti u sistem Mege i doprineti timu da ostvari što bolje rezultate,

izjavio je Ćakić.

Po potpisivanju ugovora sa Megom Filip Petrušev je istakao da je Mega najbolja sredina za mlade igrače u Evropi

– Jako sam srećan i uzbuđen zbog prilike koju mi je pružila Mega koja je najbolja sredina za mlade igrače u Evropi. Igraćemo jako dobro takmičenje, ABA ligu, u kojoj ću moći da nastavim da se košarkaški razvijam na najbolji mogući način. Svi znaju koji su košarkaši sve izašli iz Meginog sistema, moj je cilj da jednog dana zaigram u NBA i verujem da ću uz naporan rad u Megi to i ostvariti,

izjavio je novi igrač Mege.

Filip Petrušev je rođen 15. aprila 2000. godine u Beogradu, visok je 211 centimetara i igra na pozicijama 4 i 5. Petrušev je posle odlaska iz Srbije 2014. godine prvo nastupao mlađe selekcije Laboral Kuće da bi potom otišao u NCAA gde je nastupao za Gonzagu. U sezoni 2019/20 je pružio sjajne partije pošto je u proseku beležio 17.5 poena i 7.9 skokova a izabran je i za igrača godine u svojoj konferenciji (West Coast Conference).

Petrušev je nastupao za mlade reprezentativne selekcije Srbije gde je sa juniorima Srbije osvojio zlato na Evropskim prvenstvima 2017. i 2018. godine dok je prošle godine bio jedan od najzapaženijih u redovima reprezentacije Srbije na Svetskom kupu za igrače do 19 godina koji je održan u Grčkoj, gde je proseku imao 19.3 poena i 10.1 skok po meču.

Dobro došao Filipe!

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov