POSLE JOVIĆA, I ĐURIŠIĆ POTPISAO STIPENDIJSKI UGOVOR SA MEGOM

KK Mega Bemax nastavlja sa jačanjem temelja mlađih kategorija, pošto je posle Nikole Jovića, još jedan veliki prospekt iz Megine „fabrike“ potpisao stipendijski ugovor. Reč je o izuzetno talentovanom Nikoli Đurišiću (16) sa kojim je potpisan višegodišnji stipendijski ugovor.

Mladi bek Mege je u klub došao 2017. godine, a pored nastupa za sve mlađe selekcije kluba, a u prethodnom periodu je i trenirao sa prvim timom Mege.

Nikola Đurišić je istakao da je veoma srećan zato što je potpisao svoj prvi ugovor sa Megom:

– Veoma sam srećan zbog potpisivanja prvog ugovora sa Megom. Od mog dolaska u klub imao sam odlične uslove za napredak i sjajnu saradnju sa trenerima i saigračima. Naučeni smo od starta da se šansa na utakmicama zarađuje radom i ponašanjem na treningu i izvan njega. Posebno moram da istaknem da mi je velika čast što sam priključen treninzima prvog tima i to je veliko iskustvo za mene koje mi puno znači. Sve ovo je veliki motiv da još bolje i više radim. Hvala klubu što je pokazao da veruje u mene a ja ću dati sve od sebe da se odužim za to,

izjavio je Đurišić.

Nikola Đurišić je rođen 23. februara 2004. godine, visok je 202 centimetara i igra na poziciji beka. U Megu je došao tokom leta 2017. godineod kada je zabeležio nastupe za sve mlađe kategorije kluba. Ove sezone je za kadete u proseku beležio 19.3 poena, 6.6 skokova i 3.8 asistencija dok je za juniorski tim Mege u proseku imao 11.2 poena i 4.6 skokova u Roda Juniorskoj ligi Srbije, a odlične partije je beležio i u juniorskoj ABA ligi gde beležio 11.2 poena, 4.8 skokova i 3.6 asistencija po meču. Prošlog leta je nastupio za kadetsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Udinama.

Čestitamo Đuka.

Foto: Mega Bemax