VELIČANSTVEN OPROŠTAJ MEGE OD DEKIJA

Posle 10 godina u klubu od kojih su osam bili na mestu glavnog trenera, Mega se u veličanstvenoj revijalnoj utakmici „Deki Ciao“ koja je odigrana u hali Mega Factory oprostila od Dejana Milojevića!

U večeri punoj emocija sastale su se ekipe Mega Bemaxa koju je vodio novi trener Mege Vladimir Jovanović i tim Deki Ciao sastavljen od igrača i članova stručnog štaba sa kojima je Milojević sarađivao u Megi. Rezultat je bio u drugom planu, ekipa Mega Bemaxa je pobedila sa 103:112 a utakmica je završena trojkom Milojevićevog sina Nikole na 17.3 poena, što simbolično predstavlja 173 pobede Dejana na klupi Mege.

Publika, među kojima je bilo puno velikih imena iz sveta košarke i sporta, uživala je u svakom momentu ovog košarkaškog druženja, a ono je počelo najavom utakmice od strane Darka Perića, svetski poznatog po popularnoj seriji „La Casa de Papel“, koji je Dekiju poželeo puno sreće u karijeri.

Pred sam početak utakmice, publiku je sačekalo novo iznenađenje pošto je i svetski teniser broj 1 Novak Đoković došao da isprati Milojevića a Dejan mu je zauzvrat poklonio dres Mege sa brojem 1.

Na pauzi posle prve četvrtine, NBA zvezda i bivši Dejanov učenik Nikola Jokić je svom bivšem treneru poklonio foto-album povodom 10 godina provedenih u Megi, a fotografije i sećanja su samo krenuli da naviru Milojeviću, koji nije krio oduševljenje poklonom.

Posle prvog poluvremena u kome je su bivši i sadašnji igrači Mege atraktivnim potezima uveličali ovaj događaj, pred početak treće četvrtine pušten je kratak film koji je Mega posvetila Dejanu, a u kome su njegovi bivši igrači rekli koliko im je on značio u karijeri, posle čega je usledio gromoglasni aplauz.

Iznenađenjima za Dejana nije bio kraj pošto je posle treće četvrtine Generalni menadžer Mega Bemaxa Goran Ćakić u ime kluba Milojeviću poklonio uramljen dres za brojem 345, što predstavlja broj utakmica koje je vodio za 8 godina na klupi Mege.

Na dva minuta do kraja utakmice, posle tajm-aut, na teren jeaza ekipu Deki Ciao ušao Dejanov sin i bivši junior Mege Nikola Milojević a upravo je njegovom trojkom utakmica završena na 17.3 sekunde. Tada su se svi učesnici „Deki Ciao“ događaja okupili na terenu gde je u lepoj ceremoniji otkrivena Dekijeva kravata na zidu hale iza klupe Mege, čime je ovaj divan košarkaški događaj priveden kraju.

Deki, hvala ti! 

Tvoja Mega.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov