SKUPŠTINA ABA LIGE J.T.D. IZGLASALA KRAJ SEZONE

Skupština ABA lige j.t.d. koja je održana 27. maja putem putem video veze, nakon detaljne analize situacije vezane za pandemiju Covid-19, donela je odluku da se proglasi kraj sezone bez proglašenja šampiona u svim svojim takmičenjima. 

U isto vreme, Skupština regionalnog takmičenja je donela odluku da se ABA liga proširi na 14 učesnika, pa će pored ekipa koje su učestvovale u ovoj sezoni (Mega Bemax, Partizan NIS, Crvena zvezda mts, FMP, Budućnost VOLI, Cedevita Olimpija, Cibona, Igokea, Koper Primorska, Krka, Mornar i Zadar), dodeliti vajld kard ekipama Borca iz Čačka i Splita za sezoni 2020/21. Počevši od sezone 2013/14 kada je po prvi put zaigrala u regionalnom takmičenju, Mega je ostala jedna od ekipa sa najdužim stažom bez prekida u ABA ligi.

Skupština je odlučila i da će Drugu ABA ligu u sezoni 2020/21 činiti 12 klubova, na osnovu rezultata postignutim u državnim prvenstvima. Svih šest zemalja ABA lige (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija i Slovenija) daće dva predstavnika. U slučaju da se neki klubovi iz pojedinih zemalja ne prijave za sezonu 2020/21, prazna mesta će se popuniti dodeljivanjem vajld-karda.

Skupština ABA lige j.t.d je takođe donela odluku da će pravni timovi ABA lige i Crvene zvezde potpisati sporazum o vansudskom poravnanju u skladu sa odlukom Skupštine, sa kojim će se mirnim putem rešiti sudski spor.
 
Predstavnici lige doneli odluku da održe razgovore sa predstavnicima Evrolige, kako bi obezbedili najbolji mogući tretman svojih klubova.
 
Istovremeno, ABA liga i njeni klubovi nastaviće da prate situaciju u vezi sa razvojem virusa Covid-19 i ostaće u kontaktu sa državom i zdravstvenim organizacijama i u skladu sa mogućim ograničenjima koordiniraće svoje dalje korake.
Foto: Mega Bemax/ABA liga/Ivica Veselinov