MEGA BEMAX I OKK BEOGRAD NASTAVLJAJU SARADNJU

Mega Bemax i OKK Beograd nastavljaju saradnju!

Nepune dve godine po potpisivanju Ugovora o sportsko-tehničkoj saradnji, Mega Bemax i OKK Beograd su u prostorijama Sportskog centra Radivoj Korać ozvaničili nastavak saradnje. Na taj način će Mega nastaviti da finansijski podržava klub izuzetno bogate tradicije koji je u prethodnom periodu potvrdio da je na dobrom putu da se vrati na staze slave. Sa druge strane, mladi igrači Mege će nastaviti da stiču igračko iskustvo u dresu „Klonfera“.

Na konferenciji za štampu održanoj u prostorijama Sportskog centra Radivoj Korać, predsednik Mega Bemaxa Velimir Mihailović i predsednik Upravnog odbora OKK Beograda Aleksa Milošević su potpisom ugovora potvrdili da je puno toga urađeno u prethodnom periodu i da je zajednička želja oba kluba da se saradnja nastavi i u narednim godinama.

Predsednik Mega Bemaxa Velimir Mihailović je istakao da je izuzetno srećan što je Mega u mogućnost da nastavi da pomaže klub slavne tradicije kakav je OKK Beograd:

U ime KK Mega Bemax želim da istaknem da nam je veliko zadovoljstvo što nastavljamo saradnju  sa OKK Beogradom. Svesni smo svih velikih imena koji su stvarali košarku na ovim prostorima i koji su prošli kroz OKK Beograd. Mi smo i dalje veoma mlad klub, posebno u odnosu na OKK, ali kroz sistem koji smo izgradili, u mogućnosti smo da nastavimo da pomažemo klub velike košarkaške tradicije i to nam čini posebno zadovoljstvo. Prethodne dve godine su naši mladi igrači igrajući KLS i Superligu sticali preko potrebno iskustvo u seniorskoj konkurenciji što im je sigurno puno pomoglo u njihovom razvoju. Verujem da će se tako nastaviti i u budućnosti i da će oba kluba imati puno razloga za zadovoljstvo u periodu koji nam sledi,

izjavio je predsednik KK Mega Bemax.

Predsednik Upravnog odbora OKK Beograda Aleksa Milošević je prvo podsetio na slavnu prošlost „Klonfera“ i veliku odgovornost koji ima uprava kluba:

– Želimo da istaknemo veliko zadovoljstvo što nastavljamo ugovor koji je u prethodne dve godine pokazao jako dobre rezultate uz želju da sportsku saradnju u predstojećem periodu učinimo još boljom i kvalitetnijom. Kao što ste videli u našoj trofejnoj sali i kao što to dobro znate, OKK Beograd je klub velike i svetle tradicije koji je iznedrio veliki broj sjajnih košarkaša,

rekao je Aleksa Milošević i nastavio:

– Na putu smo oporavka, napravili smo novi Upravni odbor, reformisali smo mlade selekcije, doveli značajna trenerska pojačanja za njih. Naše mlade selekcije će i dalje napredovati a na upravi kluba je da obezbedi uslove i da nastavljamo da stvaramo mlade igrače. Saradnja sa KK Mega Bemax je izuzetno značajna za naš klub, a verujem da ćemo i u narednom periodu afirmisati mlade igrače i doprineti daljoj obnovi kluba,

rekao je Milošević.

Nakon potpisivanja Ugovora, predsednik Upravnog odbora OKK Beograda Aleksa Milošević i Predsednik KK Mega Bemax Velimir Mihailović su obišli trofejnu salu OKK Beograda uz prisećanje na sva velika imena koja su stvarala istoriju kluba.

Foto: Mega Bemax/OKK Beograd/Ivica Veselinov