MEGA IZDRŽALA DO SREDINE POSLEDNJE ČETVRTINE, PARTIZAN TROJKAMA DO POBEDE

Košarkaši Mega Bemaxa su u okviru meča 21. kola ABA lige bili u igri 36 minuta protiv lidera regionalnog takmičenja Partizana NIS, ali su u finišu crno-beli prelomili meč i slavili sa 102:88 (24:22, 19:20, 32:24, 27:22). U meču koji je odigran u Štark Areni izabranici trenera Dejana Milojevića su uspeli najveći deo meča da budu u egalu sa Partizanom, ali je domaća ekipa uz sjajan šut za tri poena (15 od 28) na kraju došla do pobede.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Kendrik Peri sa 21 poenom i Marko Simonović sa 17. U ekipi Partizana su se istakli Angola-Rodas, Pejdž i Gordić sa po 16 poena.

Posle 21 odigranog kola ABA lige, Mega Bemax ima skor 6-15 sa kojim je trenutno na deobi 10. mesta dok je Partizan prvi sa skorom 17-4. Utakmicu poslednjeg 22. kola ABA lige Mega Bemax igra u nedelju 15. marta od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica, kada će dočekati ekipu Mornara. Megi će svakako biti potrebna pobeda kako bi i teoretski izbegla poslednje mesto, a trijumf protiv Mornara bi najverovatnije doneo i izbegavanje baraža, pošto bi bilo dovoljno da samo jedna ekipa od četiri (Zadar, Krka, Cibona i Igokea) zabeleži poraz u poslednjem kolu.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Peri, Mesiček, Atić, Mišković i Simonović. Mega otvara meč trojkom Miškovića, Partizan odgovara sa 5 poena Jaramaza, ali Atić trojkom i Simonović sjajnim zakucavanjem donose prednost Megi. Ubrzo je usledila serija Partizana 8:0 za 21:12, ali se Mega sjajnom odbranom Atića i poenima Ašćerića i Simonovića potpuno vratila za 24:22 posle prve četvrtine.

Peri je odličan na početku druge četvrtine, Mega uspeva priđe na poen zaostatka, ali Partizan trojkama uspeva da sačuva vođstvo. Kod rezultata 38:32 za domaću ekipu na 4 minuta do poluvremena kreće serija Mege. Cerovina koji je prethodno odličan bio u odbrani visokih igrača Partizana, dva puta se odlično snalazi ood košem Partizana, pa uz novo sjajno zakucavanje Simonovića Mega vodi 40:42. Mozli za domaću ekipu pogađa pod faulom u poslednjem minutu pa je rezultat na poluvremenu 43:42.

Trojke na obe strane na početku drugog poluvremena, Mega uspeva da drži egal. Nakon par minuta zatišja u napadu, Pejdž pogađa dve teške trojke za Partizan pa je rezultat 63:55 na 4 min do kraja treće četvrtine. Posle tajm-auta Milojevića, Peri pogađa trojku, ali je problem četvrta lična Simonovića. Partizan stiže prvi put do dvocifrene prednosti, plus 11, ali Mega nije dozvolila crno-belima da prelome meč već tada, pa se na odmor pred poslednju četvrtinu otišlo sa minus 9, 75:66.

Odličan je Simonović na početku poslednje četvrtine, Mega prilazi na 5 poena razlike, ali Mekadu poenima pod košem vraća Partizanu dvocifrenu prednost. Mega se nije predavala, uspela je ponovo da priđe na 6 poena razlike na 4 minuta do kraja, ali serijom poena Angole-Rodasa Partizan i definitivno prelama meč i na kraju stiže do pobede, 102:88.

Partizan NIS: Angola-Rodas 16, Volden, Pejdž 16, Gordić 16, Mekadu 13, Jaramaz 12, Veličković, Janković 8, Tomas 2, Trifunović 7, Mozli 12.

Mega Bemax: Mišković 10, Peri 21(8 asistencija), Atić 7, Marjanović, Ašćerić 16, Simonović 17, Cerovina 12, Macura, Tanasković, Langović, Paunić 3, Mesiček 2.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov