MILOJEVIĆ: „ODIGRALI SMO DOBAR MEČ PROTIV PARTIZANA, VERUJEM U SVOJE IGRAČE I DA ĆEMO POBEDITI MORNAR“

Bila su košarkaši Mega Bemaxa u igri 36 minuta utakmice, ali je Partizan NIS na kraju slavio sa 102:88 (24:22, 19:20, 32:24, 27:22) u okviru meča 21. kola ABA lige koji je odigran u Štark Areni. Mega će na taj način u poslednjem kolu protiv Mornara juriti pobedu za opstanak u regionalnom takmičenju i izbegavanje baraža.

Na konferenciji za štampu posle meča trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da je njegova ekipa odigrala dobar meč:

„Čestitam Partizanu na pobedi. Mislim da smo odigrali dobar meč, sve vreme smo bili u egalu. Nosili smo se dobro, dok nam glavni igrači nisu ušli u problem sa ličnim greškama i onda je Partizan tu prelomio utakmicu. Partizan je šutirao izuzetno dobro, 15 trojki sa 53 odsto realizacije šuta i to je uz kontrolu skoka koju su imali sigurno jedan od razloga pobede. Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan kako je moja ekipa izgledala, jer, na kraju krajeva, Partizan je kvalitetnija ekipa, a mi smo uspeli da se nosimo sa njima do pred sam kraj i da držimo utakmicu zanimljivom. Partizanu želim sreću u nastavku Evrokupa i ABA lige,

a na pitanje novinara o borbi za opstanak više ekipa u poslednjem kolu, Milojević je rekao da veruje u pobedu svoje ekipe protiv Mornara:

– Mi da bi izbegli baraž moramo da pobedimo Mornar, a njima je potrebna pobeda za plej-of, verujem da će biti zanimljiva utakmica. Teško će biti da ispadnemo jer bi Krka morala da pobedi Cedevitu a Zadar Zvezdu u Beogradu, što je teško, a i mi da izgubimo od Mornara. Digli smo formu, dobro igramo u poslednje vreme i bez obzira što je Mornar kvalitetnija ekipa, verujem u svoje igrače i da ćemo pobediti u tom meču,

izjavio je Milojević

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov