SLABA IGRA MEGE ZA UBEDLJIV PORAZ OD BUDUĆNOSTI

Košarkaši Mega Bemaxa su pred 2.200 gledalaca u Hali sportova „Ranko Žeravica“ odigrali vrlo slab meč protiv Budućnosti VOLI pa su gosti iz Podgorice slavili sa 57:94 (21:25, 4:21, 18:28, 14:20) u okviru 5. kola ABA lige. Meč je prelomljen već u drugoj četvrtini kada su igrači Mege postigli svega 4 poena uz 21 primljen.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Marko Simonović sa 15 poena i Jurij Macura sa 13. U ekipi Budućnosti se istakao Suad Šehović sa 12 i Skot Bamfort sa 11 poena.

Posle 5 odigranih kola ABA lige, Mega Bemax ima 1 pobedu i 4 poraza dok Budnućost ima skor 4-1. Narednu utakmicu Mega Bemax igra u ponedeljak 11. novembra od 18 časova kada će u Novom Mestu gostovati ekipi Krke.

Na pauzama između četvrtina gledaoci u hali su imali priliku da se oprobaju u šutu sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija, ali na žalost, nisu bili precizni.

U poluvremenu je odigran mini košarkaški meč između mlađih kategorija KK Vizura koji su na kraju nagrađeni velikim aplauzom publike.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Miljenović, Marjanović, Atić, Simonović i Stanić. Simonović je dobar u reketu Budućnosti na početku meča, da bi gosti iz Podgorice posle skokova u napadu stigli do prednosti od 7 poena. Ipak, Mega je stegla odbranu i iz kontri stigla do lakih poena, a onda je Čarapić sa linije slobodnih bacanja doneo prednost 18:17 na 3 minuta do kraja četvrtine. Ipak, finiš pripada Budućnosti pa je rezultat posle prvih 10 minuta 21:25.

Ništa za rukom nije polazila igračima Mege u drugoj četvrtini što je Budućnost kažnjavala na svakom koraku. Vrlo brzo su gosti iz Podgorice stigli do dvocifrene prednosti, što na kratko Miljenović prekida poenima. Ipak, Mega je nastavila sa izgubljenim loptama i promašenim zicerima pa je prednost na poluvremenu iznosila 21 poen, 25:46.

Ništa bolje nije počelo ni drugo poluvreme za Megu, prednost Budućnosti je rasla, a tome su doprineli i novi promašeni ziceri i šutevi za 3 poena. Cerovina po ulasku u igru pogađa prvu trojku za Megu u 26. minutu, a potom još i jednu. Poenima Simonovića rezultat pred poslednju četvrtinu je 43:74.

U poslednjoj četvrtini su šansu dobili rezervisti a konačan rezulat meča je bio 57:94.

Mega Bemax: Mišković 2, Atić 4, Marjanović, Ašćerić, Čarapić 3, Miljenović 6 (8 asistencija), Simonović 15 (10 skokova), Cerovina 6, Macura 13, Tanasković, Stanić 8, Mesiček.

Budućnost VOLI: Kobs 9, Ivanović 10, Bamfort 11, Šehović 12, Starovlah 6, Martin 6, Ilić 10, Z. Nikolić 2, Božić 4, Popović 6, Mejers 9, D. Nikolić 9.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov