POČINJE MEGIN NOVEMBARSKI MATINE, U NEDELJU U PODNE PROTIV BUDUĆNOSTI

Košarkaši Mega Bemaxa u nedelju u 12 časova u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu nastavljaju sezonu u ABA ligi kada će u okviru 5. kola dočekati Budućnost VOLI. Ulaz na meč biti slobodan uz besplatne ulaznice koje će moći da se preuzmu na biletarnici Hale sportova na dan utakmice od 10:30 do početka meča. Ovo će biti prva od tri utakmice u novembru koje će Mega igrati u podnevnom terminu, pošto će još 17. novembra dočekati Koper Primorsku a 24. novembra i Cibonu takođe od 12 časova.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević pred utakmicu protiv Budućnosti koja će biti igrana u nedelju u podne u takozvanom „španskom terminu“, istakao je da njegova ekipa ima priliku da pokaže da se nalazi u uzlaznoj putanji:

– U nedelju nas očekuje meč protiv Budućnosti koji je jedan od favorita za osvajanje takmičenja. U pitanju je vrlo kvalitetna ekipa i njihov skor u Evrokupu nas neće zavarati jer su im skoro svi porazi bili na jednu, dve lopte. Mi polako dižemo formu, to je moglo i da se vidi u prethodna dva meča. U odnosu na meč sa Crvenom zvezdom verujemo da ćemo moći da odigramo još duže na visokom nivou i da ćemo u tom segmentu biti sve bolji kako vreme bude odmicalo. Ukoliko energija i agresivnost u odbrani budu na potrebnom nivou, verujem da ćemo imati priliku da meč uvedemo u neizvesnu završnicu, a ukoliko nam se pruži prilika i za nešto više, nadam se da ćemo uspeti da je iskoristimo,

izjavio je Milojević.

Posle 4 odigrana kola ABA lige, Mega je zabeležila 1 pobedu a Budućnost VOLI 3. Mega je u prošlom kolu izgubila na gostovanju od Crvene zvezde mts sa 88:70 dok je Budućnost na svom terenu savladala Krku sa 80:60. Mega i Budućnost su se do sada u ABA ligi sastali 14 puta uz skor 10-4 za Budućnost.

Bek Mega Bemaxa Luka Cerovina je istakao da je ekipa uspela da podigne igru u prethodnim mečevima:

– Očekuje nas važna utakmica protiv Budućnosti koja ima veoma kvalitetan tim. Posle nešto slabijeg starta sezone, uspeli smo da podignemo igru, igramo sve bolje i bolje. Uz pravi pristup meču mislim možemo da napravimo iznenađenje i dođemo do pobede koja bi nam puno značila,

izjavio je Cerovina.

U pauzama između četvrtina gledaoci će se takmičiti u šutu sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov