MILOJEVIĆ: „NEDOPUSTIVO JE DA NA OZBILJNOM MEČU PROMAŠIMO 20 SLOBODNIH BACANJA“

Košarkaši Mega Bemaxa neće nastaviti takmičenje na ABA Superkupu u Zagrebu pošto su u četvrtfinalu izgubili od Partizana NIS sa 86:73 (18:21, 28:12, 25:16, 15:24). Izabranici Dejana Milojevića su igrali dobro u prvoj četvrtini, da bi potom u naredne dve pali u odbrani uz veliki broj promašenih slobodnih bacanja, pa je u tom periodu Partizan i prelomio meč u svoju korist.

Na konferenciji za štampu posle meča Dejan Milojević je istakao da su promašena slobodna bacanja poljuljala samopouzdanje ekipe:

– Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi, apsolutno su bolji bili danas. Mi smo igrali ozbiljnu košarku jednu četvrtinu i zato je razlika u toku meča bila takva kakva je bila danas. Mislim da je nedopustivo da na jednom ozbiljnom meču 20 slobodnih bacanja promašite, to nam je dosta poljuljalo samopouzdanje. Kada imate ovako mladu ekipu kao što ja imam, samopouzdanje je jedna najbitnijih stvari koje igrač mora da ima a mi ga nismo imali danas. Kada je samopouzdanje dole, onda ni odbrana nije kako treba i Partizan je to svojim kvalitetom iskoristio i rešio meč početkom drugom poluvremena. Na kraju smo ublažili poraz, ali je Partizan je danas bio mnogo bolji od nas u odnosu na 13 razlike sa koliko se meč završio,

izjavio je Milojević.

Foto: Cibona/Željko Bakšaj