POBEDA JUNIORA MEGA BEMAXA NAD ŽALGIRISOM U ZAGREVANJU ZA FINALE JUNIORSKE EVROLIGE U NEDELJU SA REALOM

Juniori Mega Bemaxa su zabeležili i treću pobedu na Finalnom turniru juniorske Evrolige pošto su savladali Žalgiris sa 75:61 (16:15, 20:16, 20:9, 19:21). Izabranici trenera Branka Milisavljevića su i pre ove pobede na  „Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament“ obezbedili plasman u finale, a na današnjem meču su u odličnom timskom izdanju gde su se svi igrači upisali u strelce, do ključne prednosti došli u 3. četvrtini posle koje su imali 16 poena plusa da bi u poslednjih 10 minuta rutinski priveli meč kraju.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Petar Kovačević sa 14 poena (7-7 iz za 2 poena) i Marko Kljajević sa 13. U ekipi Žalgirisa se istakao Modestas Kancleris sa 16 poena.

 

Iako ova pobeda nije imala rezultatski značaj za Megu zbog ranije obezbeđenog prvog mesta, izabranici trenera Branka Milisavljevića su se u finale plasirali sa sve tri pobede bez poraza. U finalu u nedelju od 10 časova u Fernando Buesa areni, juniori Mege će se boriti za titulu sa Real Madridom koji je u odlučujem duelu za plasman u finale savladao Crvenu zvezdu mts sa 80:50.

Trener juniora Mega Bemaxa Branko Milisavljević je sa razlogom bio izuzetno zadovoljan posle meča:

– Veoma sam zadovoljan kako smo prišli meču sa Žalgirisom i pored toga što smo i pre te utakmice obezbedili mesto u finalu. Odigrali smo maksimalno koncentrisano i timski, uspeli malo i da odmorimo nosioce igre, a posebno me raduje kako su svi iskoristili šansu na terenu. Svaki potez, poen je bitan, igrači su svesni toga. Ovaj tim ima veliko srce i to se vidi u podršci koji jedni drugima pružaju na terenu i sa klupe. Real Madrid je sigurno veliki favorit, to su pokazali igrama na ovom turniru, ali to ne menja naš pristup i pripremu za utakmicu, i da ćemo sigurno ići na pobedu i u finalu.  Ulazak u meč, koncentracija, velika energija na terenu, bitno je da sve to ispoštujemo kao i do sada. Šta god da se desi u finalu, to neće promeniti moje mišljenje da su ovo sjajni momci, pravi tim koji se nikada ne predaje i da možemo da budemo ponosni na sve učinjeno do sada,

izjavio je Milisavljević.

Posle izjednačene prve četvrtine u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu, u drugoj je Kljajević u kratkom periodu postigao 8 poena uz 2 trojke pa Mega polako preuzima kontrolu igre. U finišu četvrtine Kovačević je dobar pod košem da bi trojkom Bumbića rezultat posle prvih 20 minuta bio 36:31.

Juniori Mege odličnom odbranom prelamaju meč u trećoj četvrtini uz odlične role Kljajevića i Kovačevića pa je prednost posle treće četvrtine bila 16 poena, 56:40. U poslednjoj četvrtini je bilo problema u napadu prvih nekoliko minuta, Žalgiris serijom 0:7 spušta razliku na 9 poena, ali igrači Mege su odbili napad litvanske ekipe posle čega su mirno priveli meč kraju za konačnih 75:61.

Mega Bemax: Musić 2, Paunović 6 (6 skokova, 4 ukradene lopte), Milojević 4, Kljajević 13, Agoč 4, Bumbić 7, Langović 7, Andrić 4, Marković 5, Brekić 2, Kovačević 14, Mušikić 7 (5 skokova, 5 blokada).

Žalgiris: Rimkus 5, Kancleris 16 (10 skokova), Pankratjevas, Celka 2, Repsis, Rubstavičius 7, Murauskas 12, Macionis 2, Preibis 6, Stormark 3, Krisa 8.

Foto: Euroleague