MEGA BEMAX U PETAK STARTUJE NA KVALIFIKACIONOM TURNIRU JUNIORSKE EVROLIGE

Juniori Mega Bemaxa u petak započinju takmičenje na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige na kome će pokušati da se izbore za četvrto uzastopno učešće završnom turniru koji će se održati tokom Fajnal fora Evrolige u Vitoriji. Izabranici trenera Branka Milisavljevića svoju prvu utakmicu na „Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament Qualifier Belgrade“ igraju u petak 22. februara od 16 časova protiv Petrol Olimpije u hali FMP u Železniku, gde će se igrati sve utakmice na turniru.

U grupi B sa Megom se nalaze još i ekipe Fenerbahčea i Sparsa iz Sarajeva a prvoplasirana ekipa će se boriti sa najboljim iz grupe A (Crvena zvezda mts, Cedevita, Olimpijakos, Umana Rejer Venecija) za plasman na F8 u Vitoriji.

Trener Mega Bemaxa Branko Milisavljević je pred početak turnira istakao da je ekipa pre svega fokusirana na sebe i energiju koju je potrebno uložiti za vikend:

– Turnir juniorske Evrolige je prava prilika da vidmo gde se nalazimo, individualno i timski u ovome trenutku, u odnosu na vršnjake iz inostranih klubova. Obaveza svih igrača i članova stručnog štaba je da na terenu i van njega dostojno reprezentujemo naš klub, sve u skladu da reputacijom koju uživamo u zemlji i inostranstvu. U dobrom raspoloženju i atmosferi se spremamo najpre za prvi meč, protiv Olimpije. Fokusirani smo pre svega na nas i na energiju koja nam je potrebna za vikend. Momci su sjajno trenirali u prethodnom periodu i ovaj turnir smatram kao nagradu za trud koji ulažu svaki dan, ponašajući se odgovorno i profesionalno, s obzirom na njihove godine. Želim da uživaju u igri i prilici koju imaju, da predstavljaju svoj klub i zemlju košarke,

izjavio je Milisavljević.

Sve utakmice na turniru biće prenošene putem Youtube kanala TV Arena Sport.

Raspored:

Petak 22. februar, 16:00: Mega Bemax – Petrol Olimpija
Subota 23. februar, 10:00: Mega Bemax – Fenerbahče
Subota 23. februar, 18:00: Spars – Mega Bemax
Nedelja 24. februar: mečevi za plasman

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov