MLADI KARATISTI JOVANA I JULIJAN SLAVILI POBEDU MEGE PROTIV MORNARA

Košarkaši Mega Bemaxa su zabeležili veoma važnu pobedu pošto su u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici savladali Mornar sa 82:80 u okviru susreta 16. kola ABA lige. I na ovom meču je nastavljeno sa projektom „Mega Experience“ u okviru koga su gosti kluba mladi i talentovani Mitrovčani. Ovoga puta su gosti bili mladi karatisti Jovana Žegarac i Julijan Petrović.

Jovana Žegarac odlična učenica 4. razreda Osnovne škole Sveti Sava iz Sremske Mitrovice. Član je karate kluba Srem već 4 godine i nosilac je zelenog pojasa. San joj da jednog dana položi za crni pojas. Osvojila je ukupno 14 medalja, od čega 3 zlata, na prvenstvu Srema, prvenstvu Vojvodine i turniru „Panter Open“. Omiljeni košarkaš joj je Edin Atić.
 
Julijan Petrović je učenik 2. razreda  Osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki”. Karate trenira godinu dana, ima žuti pojas i već nekoliko medalja, među kojima je zlato sa prvenstva Vojvodine i srebrna medalja koju je osvojio na prvenstvu Srbije. Julijanov omiljeni košarkaš Mege je Luka Ašćerić.

Pre početka meča Jovana i Julijan su se pozdravili sa igračima Mege a utakmicu su pratili sa specijalnih mesta u bojama kluba uz teren. U pauzi u poluvremenu ih je publika u Sremskoj Mitrovici pozdravila a od kluba su dobili poklon pakete. Na kraju meča Jovana i Julijan su se za uspomenu slikali sa Lukom Ašćerićem i Edinom Atićem.

U poluvremenu su odigrani 3×3 basket mečevi u kojima su se takmičili osnovci iz škola iz Sremske Mitrovice. Ekipa „Električari“ je savladala „Žute ratnike“ sa 3:2 dok je ekipa „Nikako“ bila bolja od „No name“ sa 10:0. Mini liga će biti igrana tokom utamica Mega Bemaxa u Sremskoj Mitrovici a za pobednike su predviđene lepe nagrade.

U pauzama između četvrtina su se gledaoci takmičili u šutiranju sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija, ali nažalost, nisu bili precizni.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov