FUNDIĆ: „MEČ PROTIV CEDEVITE IZUZETNO VAŽAN U BORBI ZA PLEJ-OF“

Košarkaši Mega Bemaxa u subotu 5. januara od 21 čas nastavljaju takmičenje u ABA ligi kada će u Sremskoj Mitrovici dočekati Cedevitu u okviru 14. kola regionalnog takmičenja. Derbi kola regionalnog takmičenja će imati veliku važnost u borbi za plej-of imajući u vidu da Cedevita trenutno na 2. mestu ima pobedu više od Mege koja je na deobi 3. mesta. Trener Mega Bemaxa na ovom meču neće moći da računa na Kostju Mušidija.

Karte za utakmicu su već u prodaji po ceni od 200 dinara za tribine i mogu se kupiti u kafiću Pinki u okviru hale od 8 do 21 čas kao na blagajni hale na dan utakmice od 19 časova.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da je Cedevita veoma kvalitetna ekipa koja je igrački i rezultatski podigla:

– U subotu igramo protiv izuzetno kvalitetne ekipe Cedevite. Pretrpeli su dosta promena u timu, ali su se igrački vrlo podigli što pokazuju i njihovi rezultati u poslednje vreme. Sigurno je da su dodatno motivisani posle poraza u Zagrebu u prvom delu lige. Mi pre svega moramo da odigramo maksimalno agresivno u odbrani uz veliku energiju i želju za pobedom. Bez toga je teško pobediti bilo koga u ovoj ligi a kamoli ekipu Cedevite. Verujem da će moja ekipa prepoznati važnost utakmice i da će pokazati reakciju u odnosu na poslednji meč sa FMP-om, a da li će to na kraju biti dovoljno za veliko iznenađenje i pobedu, videćemo,

izjavio je Milojević.

Posle 13 odigranih kola ABA lige Mega Bemax je na deobi 3. mesta sa skorom 8-5 dok Cedevita ima pobedu više.. Mega i Cedevita su se od sada sastali 11 puta u ABA ligi uz 3 pobede Mege. U poslednjem susretu ove dve ekipe odigranom u 3. kolu ove sezone, Mega je slavila u Zagrebu sa 86:95.

Krilni centar Mega Bemaxa Stefan Fundić ističe da ekipa mora da pokaže reakciju posle poraza od FMP-a:

– U subotu dočekujemo Cedevitu koja je izuzetno kvalitetna ekipa i nalaze se u usponu formu. Pre svega, moramo da pokažemo reakciju u odnosu na poraz iz prošlog kola protiv FMP-a kada nismo bili na svom nivou, pre svega u odbrani. Energija na terenu i želja za pobedom moraju da budu na najvišem nivou. Pozivam Mitrovčane da nas podrže u što većem broju u meču koji je izuzetno bitan u borbi za plasman u plej-of ABA lige, a mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo na terenu,

izjavio je Fundić.

U pauzi u poluvremenu će biti organizovani kratki mečevi 3 na 3 u kojima će igrati osnovci od petog do osmog razreda iz osnovnih škola sa teritorije Sremske Mitrovice a u pauzama između četvrtina nas očekuju i šutevi sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija. 

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov