MOKOKA: „OLIMPIJA JE DOBRA EKIPA, ALI MI U SVAKOM MEČU IDEMO NA POBEDU“

Košarkaši Mega Bemaxa u petak od 17 časova nastavljaju takmičenje u ABA ligi kada će u okviru 4. kola takmičenja u Sremskoj Mitrovici dočekati ekipu Petrol Olimpije. Mega će se u hali PSC Pinki boriti za 4. pobedu u sezoni i odbranu čela tabele. Ulaz na meč će biti slobodan.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević na meču koji se igra u petak neće moći da računa na povređenog Branislava Ratkovicu. Milojević je pred meč sa Olimpijom istakao da se ne sme dopustiti bilo kakvo opuštanje ekipe posle tri pobede:

– U petak dočekujemo ekipu Olimpije koja je kvalitetan protivnik sa dobrom kombinacijom mladih i iskusnih igrača. Uostalom, to pokazuju i njihovi rezultati na startu ABA gde su pobedili Mornar i Zadar a u Beogradu igrali utakmicu na jednu loptu sa Partizanom. Za nas je bitno da udjemo u meč sa potrebnom energijom i agresivnom odbranom. Sigurno je da nam puno znače prethodne tri pobede, ali svaku utakmicu počinjemo od nule i ne smemo dopustiti bilo kakvo opuštanje jer će protivnici to umeti da kazne. Verujem u moju ekipu i ukoliko nametnemo naš ritam na utakmici, možemo da dođemo do četvrte pobede što bi bila potvrda sjajnog starta sezone za Megu,

izjavio je Milojević. 

Posle 3 odigrana kola ABA lige, Mega Bemax ima sve 3 pobede dok Petrol Olimpija ima skor 2-1. Mega i Olimpija su se do sada sastali 10 puta u ABA ligi uz skor 6:4 za Olimpiju. U poslednjem susretu ove dve ekipe koji je odigran u okviru 15. kola ABA lige prošle sezone, Mega je u Ljubljani slavila sa 69:76.

Bek Mega Bemaxa Adam Mokoka je istakao da ekipa želi da nastavi da ide u dobrom smeru:

– Dobro smo trenirali i nastavljamo u tom ritmu. Želimo da podignemo naše limite i svaka utakmica je borba za sebe. Olimpija je veoma dobar tim, ali mi u svakom meču idemo na pobedu. Dobro smo počeli sezonu, ali ne želimo ovde da stanemo već da nastavimo u dobrom smeru. Pozvao bih Mitrovčane da dođu na meč u velikom broju, kao što je to bilo u meču protiv FMP-a, jer nam takva podrška puno znači a mi ćemo pokušati da im se odužimo na terenu,

izjavio je Mokoka.

I na ovom meču će biti nastavljeno sa projektom Mega Experience u okviru koga su gosti kluba na utakmicama mladi i talentovani Mitrovčani.U pauzi u poluvremenu će biti organizovani kratki mečevi 3 na 3 u kojima će igrati osnovci od petog do osmog razreda iz osnovnih škola sa teritorije Sremske Mitrovice a pobednike na kraju mini lige očekuju brojne nagrade.

Vidimo se u petak u Sremskoj Mitrovici!

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov