MEGA BEMAX GOSTUJE CEDEVITI, AŠĆERIĆ: „DA VIDIMO GDE SMO U ODNOSU NA NAJJAČE EKIPE U ABA LIGI“

U subotu se nastavlja takmičenje u ABA ligi u kome će u okviru 3. kola od 21 čas Mega Bemax gostovati u Zagrebu ekipi Cedevite. Košarkaše Mege u Košarkaškom centru „Dražen Petrović“ očekuje veoma kvalitetan protivnik koji je u poslednjem meču pred ovaj susret savladao nemačku Albu u Evrokupu. Trener Dejan Milojević na ovom meču zbog povrede neće moći da računa na Branislava Ratkovicu.

Trener Mege je pred meč sa Cedevitom istakao da je meč u Zagrebu dobra prilika da ekipa vidi gde se nalazi u odnosu na najjače ekipe u ligi:

– U subotu nas očekuje izuzetno kvalitetan protivnik u Zagrebu. Posle poraza na startu, počeli su da se dižu a u prilog tome ide i njihova pobeda protiv Albe. Imamo dobar početak sezone, ali to ne sme da nas zadovolji i opusti. Da bi došli u priliku da se borimo za pobedu, moramo da odigramo agresivno u odbrani i da pristupimo meču sa potrebnom energijom i koncentracijom. Cedevita je favorit, ali mi u svakom meču idemo na pobedu i ovo će biti dobra prilika da vidimo gde se nalazimo u odnosu na jednu od najjačih ekipa u ligi,

izjavio je Milojević.

Posle 2 odigrana kola ABA lige, Mega Bemax je na prvom mestu sa skorom 2-0 dok Cedevita ima polovičan učinak, 1-1. Mega i Cedevita su se do sada sastali 10 puta u ABA ligi a Mega je slavila u 2 susreta. Zanimljivo je da su susreti u Zagrebu uglavnom bili veoma neizvesni a u poslednjem odigranom u okviru 17. kola prošle sezone Cedevita je slavila sa 75:73.

Luka Ašćerić je pred meč u Zagrebu izjavio da je potrebno da ekipa održi visok ritam kao u prva dva meča u ABA ligi:

– Cedevita je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ABA ligi. Ovo je prava prilika za nas da vidimo gde smo naspram najjačih ekipa u ligi. Potrebno je da uđemo agresivno u utakmicu i da držimo visok ritam kao u prva dva meča. Ukoliko dođemo do naše igre i pružimo maksimum, verujem da možemo da dođemo u priliku da ostvarimo veliku pobedu na strani,

izjavio je Ašćerić.

Utakmica 3. kola ABA lige između Cedevite i Mega Bemaxa je zakazana za subotu 13. oktobar od 21 čas u Košarkaškom centru „Dražen Petrović“ uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov