MEGA OTPUTOVALA U ŠPANIJU NA MEČ SA VICEŠAMPIONOM NCAA

Košarkaši Mega Bemaxa su otputovali u Španiju gde ih očekuju dva izuzetno jaka kontrolna meča, protiv vicešampiona NCAA lige ekipe Mičigen Vulverins, kao i protiv španskog ACB ligaša Estudijantesa.

Trener Mege Dejan Milojević je na put poveo dvanaestoricu košarkaša: Mušidi, Janjić, Marjanović, Ratkovica, Ašćerić, Čarapić, Mokoka, Bitadze, Stanić, Koprivica, Mišković, Fundić. Svi mečevi se igraju u mestu San Đulio de Vilatorta u blizini Barselone a termini su sledeći:

Četvrtak, 23. avgust od 19:00: Mičigen Vulverins – Mega Bemax
Petak, 24. avgust od 20:00: Movistar Estudijantes – Mega Bemax

Pred put u Španiju, Milojević je istakao važnost jakih provera u pripremnom periodu:

– Nastavljamo sa pripremama za novu sezonu, u okviru kojih ćemo u Španiji odigrati dva izuzetno jaka kontrolna meča, sa Mičigenom i Estudiantesom. U prethodnom periodu smo radili na ispravljanju grešaka iz mečeva koje smo odigrali na Bahamima, a takođe smo radili na daljem uigravanju ekipe. Veoma smo motivisani, posebno za duel sa Mičigenom, jednom od najjačih NCAA ekipa i finalistom tog šampionata iz prošle sezone. Za razliku od duela sa Kentakijem koji je igran po modifikovanim NCAA pravilima, ovaj put ćemo protiv Mičigena igrati po evropskim i verujemo da će to značiti mojoj mladoj ekipi da se prikaže u pravom svetlu. Najbitnije je da pokažemo da napredujemo kako odmiče pripremni period a sigurno je da bi pobede protiv ovako jakih protivnika puno značile za samopouzdanje tima,

izjavio je Milojević.

Foto: Mega Bemax