JUNIORI MEGA BEMAXA U ČETVRTAK STARTUJU NA FINALNOM TURNIRU JUNIORSKE EVROLIGE

Juniori Mega Bemaxa u četvrtak od 11 časova protiv Lijetuvos Ritasa započinju svoje treće uzastopno učešće na Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament koji će u Beogradu od 17. do 20. maja okupiti 8 najboljih juniorskih timova u Evropi.

Pored Mega Bemaxa koji je prošle godine osvojio 2. mesto na F8 turniru koji je održan u Istanbulu, u Beogradu će učestvovati još 7 ekipa raspoređenih u 2 grupe: Real Madrid, Lijetuvos Ritas, CFBB Pariz, Crvena zvezda mts, Stela Azura, Bajern Minhen i Huventud Badalona. Sve utakmice u grupi se igraju u hali Aleksandar Nikolić uz direktan prenos na Sport klubu, a pobednici grupa će se sastati u finalu koje će se u nedelju od 10 časova igrati u Štark Areni.

Raspored:
– Četvrtak 16. maj, 11:00, hala Aleksandar Nikolić: Lijetuvos Ritas (Litvanija) – Mega Bemax
– Petak 17. maj, 11:00, hala Aleksandar Nikolić: Mega Bemax – CFBB Pariz (Francuska)
– Subota, 18. maj, 11:00, hala Aleksandar Nikolić: Real Madrid (Španija) – Mega Bemax
– Nedelja, 19. maj, 10:00, Štark Arena: Finale

Trener juniora Mega Bemaxa Vlada Vukoičić je pred početak turnira istakao da će ekipa pokušati da odigra najbolje utakmice u sezoni na predstojećem F8 turniru juniorske Evrolige:

 – Treće zaredom učešće juniorske ekipe Mega Bemaxa na završnom juniorskom turniru Evrolige. Sama ova činjenica da smo opet u „probranom“ društvu prija, ali i obavezuje da se da maksimum i odigra na najvišem mogućem nivou. Neke od ekipa s pravom dobijaju epitet favorita za najviši plasman a mi iako nismo među tim timovima, ne želimo da se unapred predamo i odustanemo. Pokušaćemo da odigramo naše najbolje utakmice u sezoni i da damo pojedinačni i timski maksimum. To bi bio sam po sebi već jedan ispunjen cilj a sportski je i normalno da se nadamo da bi tada mogli da očekujemo i nešto više na polju rezultata,

izjavio je Vukoičić.

Juniori Mega Bemaxa će F8 turnir juniorske Evrolige igrati sa šestoricom igrača rođenih 2000. godine i šestoricom rođenih 2001. godine: Vladan Musić, Igor Drobnjak, Mateja Jovanović, Marko Kljajević, Bogdan Nedeljković, Aleksandar Langović, Luka Cerovina, Novak Mišković, Pavle Kuzmanović, Strahinja Ćirović, Amar Mehić i Altin Islamović.

Kapiten juniora Mega Bemaxa Bogdan Nedeljković ističe da je za ekipu velika čast što učestvuje na F8 turniru juniorske Evrolige:

– U četvrtak počinje F8 turnir Evrolige koji je svakako kruna juniorske sezone. Čast nam je što ćemo treću godinu zaredom nastupiti i imati šansu da se borimo za evropsku titulu koja nam je prošle sezone izmakla u finalu. Znamo da nas očekuju najjače ekipe Evrope, ali ćemo dati sve od sebe od prve do poslednje utakmice kako bi se predstavili u što boljem svetlu, uz nadu da ćemo zaslužiti i malo sportske sreće,

izjavio je Nedeljković.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov