KOPRIVICA: „SVESNI SMO VAŽNOSTI MEČA SA MZT-OM“

Košarkaši Mega Bemaxa u utorak 30. januara od 20 časova dočekuju u Sremskoj Mitrovici MZT Skopje Aerodrom u okviru meča 18. kola ABA lige. Predstojeći meč sa gostima iz Skoplja će biti izuzetno važan u borbi za opstanak u ABA ligi gde Mega ima dve pobede prednosti nad MZT-om koji se nalazi na poslednjem mestu na tabeli regionalnog takmičenja. Trener Mega Bemaxa na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Kostju Mušidija i Nikolu Miškovića.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da je utakmica sa MZT-om ključna u borbi za opstanak u ABA ligi:

– U utorak dočekujemo MZT u utakmici koja je verovatno ključna u borbi za opstanak. Puno utakmica smo izgubili na jednu loptu pa je to i razlog naše trenutne pozicije na tabeli. U ovaj meč, kao i u preostale u ABA ligi, ulazimo bez Mušidija koga zbog povrede očekuje duža pauza. Moraćemo da se izdignemo iznad trenutne situacije, da odreagujemo na pravi način sa agresivnom odbranom i puno energije na terenu. Ukoliko uspemo u tome, verujem da ćemo doći do veoma važne pobede i moći da se posvetimo borbi za što bolji plasman u ABA ligi,

izjavio je Milojević.

Mega Bemax i MZT Skopje Aerodrom su se do sada sastali 9 puta u ABA ligi uz 6 pobeda Mege. Poslednji susret je bio u okviru 7. kola ABA lige ove sezone kada je Mega u Skoplju slavila sa 76:92. Na tabeli regionalnog takmičenja Mega je u 17. kola zabeležila 5 pobeda dok MZT ima dve pobede manje.

Centar Mega Bemaxa Miloš Koprivica je istakao da je ekipa svesna važnosti predstojećeg meča:

– U utorak nam dolazi ekipa MZT-a koja će sigurno biti izuzetno motivisana da nas dobije. Svesni smo važnosti ovog susreta. MZT je kvalitetna i iskusna ekipa i verujem da nas očekuje tvrda utakmica. Daćemo sve od sebe da dobijemo ovaj meč i da do kraja lige ostvarimo sto bolji rezultat,

izjavio je Koprivica.

Utakmica Mega Bemax – MZT Skopje Aerodrom je zakazana za utorak 30. januar od 20 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici. Karte za utakmicu su puštene u prodaju po ceni od 200 dinara za tribine i 500 za VIP mesta i mogu se kupiti svakog dana u kafiću Pinki u okviru hale u periodu od 8 do 22 časa kao i na blagajni hale na dan utakmice od 18 časova.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov