ČANČAR: „DAĆEMO SVE OD SEBE DA POPRAVIMO UTISKE I TRIJUMFUJEMO U LAKTAŠIMA“

Košarkaši Mega Bemaxa u subotu od 17 časova nastavljaju takmičenje u ABA ligi kada će u okviru 11. kola gostovati Igokei. Izabranici trenera Dejana Milojevića će pokušati u Laktašima da poprave utisak iz poslednjeg meča protiv Zadra i da sa pobedom poprave plasman na tabeli. Trener Mega Bemaxa na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Ognjena Čarapića i Nikolu Miškovića.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je pred meč sa Igokeom istakao da se ekipa ne nalazi u dobroj situaciji, ali veruje da će reagovati na pravi način:

– Porazom protiv Zadra u prošlom kolu smo sebi zakomplikovali situaciju. Sada nas očekuje meč u Laktašima protiv Igokee koja je vrlo kvalitetna ekipa o čemu govore i njihove pobede protiv Budućnosti i Cedevite. Kao što sam i rekao, nismo u dobroj situaciji, ali verujem da će naša mlada ekipa uspeti da pokaže reakciju i da odigra kvalitetan meč. Uz agresivnu igru u odbrani i više koncentracije u napadu, verujem da možemo da dođemo do povoljnog rezultata,

izjavio je Milojević.

Posle 10 odigranih kola u ABA ligi, Mega Bemax ima 3 pobede a Igokea 4. Mega i Igokea su se do sada sastali 8 puta u okviru ABA ligi uz nerešen skor 4-4 a poslednji susret je odigran u okviru ABA Super kupa koji je odigran u Baru u septembru, kada je Mega slavila sa 83:72.

Krilo Mega Bemaxa Vlatko Čančar izjavio je da će ekipa pokušati da popravi utiske sa prošle utakmice:

– Očekuje nas teško gostovanje protiv kvalitetne ekipe. Najbitnije je da utakmicu sa Zadrom što pre zaboravimo i spremimo se za Igokeu. Daćemo sve od sebe da popravimo utiske sa prošle utakmice. Uz 40 minuta kvalitetne odbrane i pametna rešenja u napadu, pogotovo u prelomnim trenucima, verujem da možemo da trijumfujemo u Laktašima i na taj način podignemo ekipu pred naredne duele,

izjavio je Čančar.

Meč Igokea – Mega Bemax je zakazan za subotu 9. decembar od 17 časova uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov