MEGA BEMAX I HAJDUK U KULI IGRALI ZA LAZARA ZARUBICU

Košarkaški klub Mega Bemax je u sredu u Kuli sa domaćim Hajdukom odigrao humanitarnu košarkašku utakmicu „Da se Lazar probudi“. Sala Osnovne škole „Petefi brigada“ u Kuli je bila premala da prihvati sve ljude dobre volje koji su došli da podrže ovu humanitarnu akciju, pa je i pored mnoštva lepih poteza, rezultat bio u drugom planu. Mega je na kraju pobedila sa 59:120 a sva prikupljena sredstva su donirana za lečenje mladog Lazara Zarubice.

Lazar Zarubica je učenik drugog razreda srednje škole kome je prošle godine u maju, nakon operacije grudnog koša, došlo je do postoperativnih komplikacija gde mu je dijagnostikovana tromboza u srcu i nogama. Usledila je u novembru devetočasovna hitna operacija srca, nakon koje ga u teškom opštem stanju smeštaju u jedinicu intezivnog lečenja, gde dolazi do srčanog zastoja. Lazar je posle operacije upao u komu iz koje se još nije probudio.

Na poluvremenu utakmice su gledaoci iz publike, kao i mladi košarkaši, izvedeni da šutiraju na koš a svaki pogodak je vredeo 1.000 dinara koji su donirani za akciju „Da se Lazar probudi“. U hali su bile postavljene i kutije za dobrotvorne priloge a sva prikupljena sredstva će ići za pomoć za odlazak Lazara na lečenje u Nemačku u specijalizovanu kliniku za rehabilitaciju pacijenata koji se nalaze u komi.

Po okončanju utakmice, nastavljeno je druženje igrača Mege sa decom u hali, uz slikanje i davanje autograma.

Kompletnu akciju su pored KK Mega Bemax i KK Hajduk Kula,  podržali i Mercator, Roda, Idea, Triglav Osiguranje i Podravka.

Pomozimo Lazaru! Upišimo 301 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka E-DONIRAJ.

Foto: Roda