U SREDU HUMANITARNA UTAKMICA MEGA BEMAXA U KULI

Košarkaški klub Mega Bemax će u sredu 29. novembra od 18 časova u sali Osnovne škole „Petefi brigada“ u Kuli odigrati sa ekipom Hajduka humanitarnu košarkašku utakmicu „Da se Lazar probudi“.

Lazar Zarubica je učenik drugog razreda srednje škole kome je prošle godine u maju, nakon operacije grudnog koša, došlo je do postoperativnih komplikacija gde mu je dijagnostikovana tromboza u srcu i nogama. Usledila je u novembru devetočasovna hitna operacija srca, nakon koje ga u teškom opštem stanju smeštaju u jedinicu intezivnog lečenja, gde dolazi do srčanog zastoja. Lazar je posle operacije upao u komu iz koje se još nije probudio.

Na poluvremenu utakmice će se izvesti gledaoci iz publike da šutiraju na koš a svaki pogodak će vredeti 1.000 dinara koji će biti donirani za akciju „Da se Lazar probudi“.. Takođe, u hali će biti postavljene kutije za dobrotvorne priloge. Sva prikupljena sredstva će ići za pomoć za odlazak Lazara na lečenje u Nemačku u specijalizovanu kliniku za rehabilitaciju pacijenata koji se nalaze u komi.

Kompletnu akciju će podržati Mercator, Roda, Idea i Triglav Osiguranje.

Pomozimo Lazaru! Upišimo 301 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka E-DONIRAJ.