ENIS: „PROTIV CEDEVITE MORAMO DA ODIGRAMO SVIH 40 MINUTA U NAŠEM RITMU“

Košarkaši Mega Bemaxa će u subotu 28. oktobra od 17 časova dočekati u Sremskoj Mitrovici ekipu Cedevite u okviru 6. kola ABA lige. Meč u hali PSC Pinki će biti prilika za izabranike Dejana Milojevića da posle dve slabije partije protiv Olimpije i Budućnosti, prikažu bolju igru i da se vrate u formu sa početka sezone. Trener Mega Bemaxa na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Kostju Mušidija i Nikolu Miškovića.

Bek Mega Bemaxa Dilan Enis pruža odlične partije u dosadašnjem delu sezone, gde u proseku beleži 19 poena, 4.8 asistencija i 2.6 ukradenih lopti po meču. Pred susret sa Cedevitom, bek Mege je istakao da ekipa mora da odigra u svom ritmu svih 40 minuta meča:

– Protiv Cedevite moramo da odigramo svih 40 minuta naše košarke. Oni su kvalitetan i iskusan tim, ali kada igramo u našem ritmu, možemo da se takmičimo sa svim ekipama u ligi. Sve počinje od čvrste odbrane, i ukoliko tu budemo agresivni i sa puno energije,  verujem da možemo da dođemo po povoljnog ishoda za Megu,

izjavio je Enis.

Mega Bemax i Cedevita su se do sada sastali 8 puta u ABA ligi uz skor 6-2 za Cedevitu. Poslednji susret je odigran u okviru polufinala ABA Superkupa koji je održan ovog septembra u Baru, kada je Cedevita slavila sa 99:96.

Specijalni gosti kluba će biti polaznici besplatne škole košarke „Meginih 100“ kao i mladi košarkaši iz KK Olimp Šekovići, koji će svi zajedno bodriti Megu na ovom meču. U poluvremenu utakmice će pionirke ŽKK Srem odigrati kraći košarkaški meč a za gledaoce u hali će u toku utakmice u organizaciji kompanije Roda biti deljeni proizvodi iz slanog i slatkog asortimana brenda K Plus.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da veruje da će posle dva slabija meča, ekipa uspeti da se podigne protiv Cedevite:

– U subotu nas očekuje težak meč protiv Cdevite koja je izuzetno kvalitetna ekipa sa nekoliko vrlo iskusnih igrača, uz Džanana Musu koji je pokazao da je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi na svojoj poziciji. Iza sebe imamo dve loše utakmice, protiv Olimpije i Budućnosti, ali verujem da će ekipa uspeti da se podigne i odigra dobar meč protiv Cedevite, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo,

izjavio je Milojević.

Utakmica Mega Bemax – Cedevita je zakazana za subotu 28. oktobar od 17 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici. Karte za meč su puštene u prodaju po ceni od 200 dinara za tribine i 500 za VIP mesta i mogu se kupiti u kafiću Pinki u okviru hale u periodu od 8 do 22 časa, kao i na blagajni hale na dan utakmice od 13 časova.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov