REBIĆ: „UZ PODRŠKU PUBLIKE DO POBEDE PROTIV CIBONE“

Košarkaški klub Mega Bemax u nedelju 1. oktobra od 19 časova počinje svoje uzastopno peto učešće u ABA ligi, kada će u Sremskoj Mitrovici dočekati zagrebačku Cibonu.

Karte za meč su uveliko u prodaji po ceni od 200 dinara za tribine kao i 500 dinara za VIP mesta i mogu se kupiti u kafiću Pinki u okviru hale PSC Pinki u vremenu do 8 do 22 časa, kao i na blagajni hale na dan utakmice od 17 časova.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević neće moći zbog povreda da računa na Kostju Mušidija i Nikolu Miškovića a za meč sa Cibonom je istakao da je ekipa dobro radila u pripremnom periodu:

– U nedelju otvaramo našu petu sezonu u ABA ligi. Protivnik je Cibona koja je kvalitetna ekipa sa nekoliko vrlo iskusnih igrača. Dobro smo radili u pripremnom periodu i nadam se da ćemo to pokazati i u meču u nedelju. Ukoliko uspemo da nametnemo našu igru uz agresivnu odbranu, verujem da ćemo uspeti da otvorio sezonu pobedom koja bi puno značila i na rezultatskom i na psihološkom planu za našu mladu ekipu,

izjavio je Milojević.

Mega Bemax i Cibona su se do sada sastali 8 puta u ABA ligi uz skor 5-3 za Megu. U poslednjem susretu u okviru 25. kola regionalnog takmičenja prošle godine, Mega je slavila u Zagrebu sa 88:100.

Kapiten Mega Bemaxa u prestojećoj sezoni Nikola Rebić je istakao želju tima da sezonu otvori na na najbolji mogući način – pobedom:

– Sa nestrpljenjem dočekujemo prvu utakmicu u novoj sezoni. Iza nas je više od mesec i po dana napornog rada koji smo iskoristili da se spremimo dobro, fizički i taktički. Ulazimo spremni u utakmicu sa Cibonom koju smo imali prilike da gledamo na ABA Super kupu u Baru. Sigurno je da je u pitanju kvalitetna ekipa, ali ćemo mi dati sve od sebe da novu sezonu otvorimo na najbolji mogući način. U tome će nam biti potrebna i podrška publike pa ovim putem pozivam sve u Sremskoj Mitrovici da nas u nedelju podrže u što većem broju, a mi ćemo se svakako potruditi da im to uzvratimo dobrom igrom i pobedom,

izjavio je Rebić.

U nedelju od 19 časova će publika u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici imati priliku da upozna neke buduće NBA asove. U prethodne tri sezone su iz Mege u NBA ligu otišla direktno čak četvorica igrača. Jedno od glavnih pitanja će za narednu sezonu će biti – ko je sledeći?

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov