MEGA FACTORY ZA MEGA BUDUĆNOST

Košarkaški klub Mega Bemax je nastavio sa rastom organizacije u svakom pogledu, a najnoviji korak u tom smeru je otvaranje hale “Mega Factory” na mestu dosadašnje Sportske dvorane “Sport Eko” na adresi Braće Jerković 119a u Beogradu, čije je upravljanje u narednih pet godina preuzela Mega.

Počevši od leta 2014. godine čak devetorica igrača Mega Bemaxa su izabrana na tri NBA drafta, a u međuvremenu su četvorica (Jokić, Luvavu, Zubac i Zagorac) otišla direktno iz kluba u NBA ligu. U klubu se čini sve da se taj trend nastavi, pa je uz mlade i talentovane igrače koji će i ove godine igrati u Mega Bemaxu, otvaranje hale svakako korak u pravom smeru.

Generalni menadžer Mega Bemaxa Goran Ćakić je izjavio da klub sada ima svoj dom i u Beogradu:

„Pronašli svoj dom i u Beogradu gde će u hali „Mega Factory“ osim prvog tima, trenirati i sve mlađe kategorije kluba. Na taj način će sve selekcije Mege biti okupljene na jednom mestu, što je bila i jedna od ideja vodilja prilikom planiranja daljeg razvijanja kluba u budućnosti. Naravno, prvi tim će i dalje svoje utakmice igrati u Sremskoj Mitrovici sa kojom imamo izvanrednu saradnju“,

rekao je Goran Ćakić i potom nastavio o hali „Mega Factory“:

„Želeli smo da igrači i stručni štab mogu neometano da treniraju čime smo, uz obezbeđivanje smeštaja i ishrane u blizini hale, omogućili igračima da se u potpunosti posvete sportskom životu i daljem igračkom napredovanju, što je uostalom i osnovni cilj našeg kluba“,

istakao je Ćakić.

Košarkaški klub Mega Bemax u narednom periodu očekuju kontrolne utakmice, od kojih će neke biti odigrane upravo u hali “Mega Factory”:

– 02. septembar,18:30, hala PSC Pinki, Sremska Mitrovica: Mega Bemax – Bremerhafen (Germany)
– 05. septembar, 19:00, Mega Factory: Mega Bemax – Vojvodina
– 07. septembar, 19:00, hala PSC Pinki, Sremska Mitrovica: Mega Bemax – Beroe (Bugarska)
– 12-13. septembar, turnir “Mega Factory”, učesnici: Mega Bemax, Partizan NIS, Lokomotiv Kuban (Rusija), Antverpen (Belgija)
– 16. septembar, 19:00, Mega Factory: Mega Bemax – Bešiktaš (Turska)
– 20-23. septembar, ABA Super kup u Baru, Crna Gora

Foto: Mega Bemax