JOKA, VASA I MEGA EXPERIENCE ZA KRAJ USPEŠNE SEZONE

Košarkaši Mega Leksa su se i pored brojnih izostanaka sjajno borili u odličnoj atmosferi u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici, ali je Crvena zvezda mts slavila sa 75:84 i tako se plasirala u finale.

Na meču sa Zvezdom specijani gosti kluba su bili bivši igrači Mege Nikola Jokić i Vasilije Micić koji su doživeli ovacije publike u Sremskoj Mitrovici. Jokić je proveo tri godine u Megi sa kojom je u sezoni 2014/15 bio MVP ABA lige dok je Micić u klubu proveo četiri sezone a 2014 je bio MVP Kupa Radivoja Koraća.

I na meču protiv Crvene zvezde mts je nastavljeno sa projektom Mega Experience u okviru koga su gosti kluba mladi i talentovani Mitrovčani. Mega je ovaj put ugostila Ikoniju Borić i Marijanu Aničić, mlade košarkašice iz ŽKK Srem.

Ikonija je rođena 2004. godine i ide u 6. razred Osnovne škole „Triva Vitasović Lebarnik“. Košarku trenira tri i po godine u Ženskom košarkaškom klubu „Srem“ iz Sremske Mitrovice. Želi da sa ŽKK „Srem“ jednog dana zaigra u Prvoj ligi Srbije. Proglašavana je za najbolju košarkašicu školskih takmičenja na nivou grada.

Marijana je rođena 2003. godine i Ide u 7. razred Osnovne škole „Sveti Sava“. Rano je zavolela košarku i trenira je tri godine u ŽKK „Srem“. Želi da jednog dana postane veliki igrač. Idol joj je naša reprezentativka Sonja Petrović. Ne propušta utakmice Mega Leksa i omiljeni igrači su joj Ognjen Jaramaz i Nikola Rebić.

Na predstavljanju ekipa, Ikonija i Marijana su se pozdravile sa igračima Mege da bi potom utakmicu posmatrale sa specijalnih mesta pored terena, u bojama Mega Leksa. U pauzi u poluvremenu su predstavljene publici u hali PSC Pinki, koja ih je nagradila aplauzom dok su od kluba dobile poklon pakete.

Na kraju meča Mega Leks ipak nije došao do velike pobede, ali su se Ikonija i Marijana za uspomenu slikale sa igračima Mege Đorđem Simeunovićem i Ognjenom Jaramazom.

U pauzama u toku utakmice, na tribine su ispucavane majice kompanije Roda a poluvremenu je organizovano porodično šutiranje na koš za poklon pakete kompanije Roda.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov