GOGA BITADZE IZABRAN U PETORKU TURNIRA JUNIORSKE EVROLIGE

Košarkaš Mega Bemaxa Goga Bitadze je izabran u najbolju petorku turnira juniorske Evrolige na kome je sa Megom osvojio drugo mesto.

Iako se nije u potpunosti oporavio od prethodno zadobijene povrede, Bitadze je odigrao fantastičan turnir, a posebno se istakao u finalu protiv ekipe Pariza gde je imao 17 poena, 20 skokova, 5 blokada uz indeks korisnosti 38.

Mega Bemax je u grupnoj fazi zabeležila tri pobede i to nad Real Madridom, Žalgirisom i Fenerbahčeom, da bi i finalu posle velike borbe izgubila od Pariza sa 65:58. Goga Bitadze je na turniru u proseku beležio 17.7 poena (3. na listi najboljih strelaca), uz 10 skokova (1. na listi) i 3.7 blokada (1. bloker turnira) i prosečan indeks korisnosti 24.5 po čemu je 2. najkorisniji igrač turnira. Na sve to je imao odlične procente šuta za 2 (54.7%, 10. na listi) i za 3 poena (44,4%, 6. na listi).

MVP turnira je Ivan Fevrier iz ekipe Pariza, a pored Bitadzea i njega, u najboljoj petorci su još i Janik Blan (Pariz), Dino Radončić (Real Madrid) i Serhi Martinez (Barselona). 

Foto: ANGT Final Four Istanbul 2017