JUNIORI MEGA BEMAXA DRUGI U EVROPI, VUKOIČIĆ: „KLINCI SU POLOŽILI ISPIT“

Juniori Mega Bemaxa su posle velike borbe izgubili finale juniorske Evrolige od ekipe Pariza sa 65:58 (19:17, 14:11, 8:18, 24:12). Izabranici trenera Vlade Vukoičića su u hali Sinan Erdem u Istanbulu uspeli da se vrate iz minusa od 13 poena, pa i da povedu sa 41:48 na početku poslednje deonice, ali im je nedostajalo energije imajući u vidu da su odigrali 3 meča za 48 časova, pa je Pariz na kraju slavio.

Juniori Mege su iz drugog plana odigrali sjajan turnir, gde su uspeli da se vrate i pobede posle minus 18 protiv Real Madrida, zatim i da slave u uzbudljivim završnicama mečeva sa Žalgirisom i Fenerbahčeom Juniori Mege su već na svom drugom učešću na finalnom turniru juniorske Evrolige došli do finala što predstavlja veliki uspeh za klub.

Najbolji u redovima Mega Bemaxa su bili Goga Bitadze sa 17 poena, 20 skokova i 5 blokada i Nikola Mišković sa 15 poena, dok je u ekipi Pariza Ivan Fevrier imao 17 poena.

Trener Mega Bemaxa Vlada Vukoičić je posle meča istakao da je ovaj rezultat podstrek za klub da nastavi da razvija svoj sistem u pravom smeru:

– Velika čast je učestvovanje na turniru među osam najboljih ekipa. Od 32 dva tima koja su učestvovala u kvalifikacijama, na kraju smo uspeli da dođemo do poslednja dva koja su igrala finale. U finalu smo odigrali izvarednih 30 minuta, ali smo ostali kratki za 10 minuta svežine i nezvanični naslov prvaka Evrope. Splet okolnosti, određeni broj povreda, veliki broj utakmica i mala vremenska razlika između su nešto što nas je sprečilo da damo više od sebe, a za protivnika smo imali ekipu koja zapravo predstavlja kostur francuske reprezentacije. Ponosan sam na naše klince koji su položili ispit na ovom turniru. Ukupno gledajući, ovo je odličan rezultat za klub koji se bavi razvojem mladih igrača i podstrek i podsticaj da nastavimo da razvijamo Megin sistem u pravom smeru, 

izjavio je Vukoičić.

Mega je dobro počela meč gde je povela sa 6:13 gde su raspoloženi bili Mišković i Bitadze, ali Pariz odgovara serijom poena pa se prva deonica završila sa 19:17 za francusku ekipi. Druga četvrtina je počela serijom Pariza 11:0 za plus 13, 30:17. Mega uspeva da zatvori sve prilaze košu, Jovičić je raspoložen u napadu pa se na poluvreme odlazi sa prihvatljivih 33:28.

Treća četvrtina je bila period najbolje igre Mege gde su protivnicima dozvolili samo 8 poena, ostavivši Pariz bez poena skoro 5 minuta. Početkom poslednje deonice Mega Bemax stiže do plus 7, 41:48. Usledio je pad u igri, gosti pogađaju nekoliko trojki pa je plus 9 za Pariz na 3 minuta do kraja. Mega kreće na sve ili ništa, uspeva da smanji na 5 razlike na 2 minuta do kraja, ali iz 3 uzastopna napada ne uspeva da poentira pa je Pariz na kraju došao do titule rezultatom 65:58.

Pariz: Kupas, Krusol, Ajaji 6, Randriamanandžara, Maledon 13, Dosu-Jovo 1, Bazile 4, Tiruar, Briki 9, Mijem, Fevrier 17, Blan 15.

Mega Bemax: Mišković 15, Drobnjak, Islamović 11 (5 skokova), Jovičić 9, Knežević, Matić 4, Trifunović, Raičković, Cerovina, Nedeljković 2, Matović, Bitadze 17 (20 skokova, 5 blokada, indeks 38)

Foto: ANGT Final Four Istanbul 2017