MUŠIDI OTPUTOVAO NA „NIKE HOOP SUMMIT“

Košarkaš Mega Leksa Kostja Mušidi otputovao je u Portland na „Nike Hoop Summit“ gde će se okupiti najtalentovaniji igrači iz celog sveta do 19 godina starosti. Mušidi će sa još 11 svojih vršnjaka nastupiti za „Tim sveta“ u meču protiv „Tima SAD“ koji će se održati 7. aprila u „Moda centru“ u Portlandu.

„Nike Hoop Summit“ se od 1995. godine održava tradicionalno jedanput godišnje i okuplja najtalentovanije mlade igrače iz celog sveta a trenutni rezultat u pobedama je 13-6 u korist selekcije SAD. Pre tri godine, na istom meču je nastupio i Nikola Jokić, bivši igrač Mege, a sada zvezda Denver Nagetsa. Pored njega, brojne NBA zvezde su igrale na pomenutim mečevima a među njima i Kajri Irving, Kevin Durent, Entoni Dejvis, Demarkus Kazins, Džon Vol, Kevin Lav, Endru Vigins, Karl-Entoni Tauns, kao i veterani poput Dirka Novickog, Tonija Parkera ili od ove sezone penzionisanog Kevina Garneta.

Kostja Mušidi je prošlog leta došao u redove Mega Leksa gde je u ABA ligi u proseku beležio 9.3 poena i 2.6 skokova dok je u Košarkaškoj Ligi šampiona imao 9.1 poen i 2.7 skokova.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov