REBIĆ PRED PUT U ZAGREB: „ŽELIMO DA ZAVRŠIMO ABA LIGU U ŠTO BOLJEM SVETLU“

Mega Leks u subotu od 21 čas nastavlja takmičenje u ABA ligi utakmicom 25. kola u Zagrebu protiv ekipe Cibone. Košarkaši Mege se trenutno nalaze na deobi 9. mesta sa sa skorom 9-15,  pa će u poslednja 2 kola pokušati da se izbore za što bolju poziciju na kraju ligaškog dela sezone. Trener Mega Leksa Dejan Milojević na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Vlatka Čančara i Ognjena Čarapića a izostaće i Predrag Samardžiski i Stefan Glogovac.

Milojević ističe da će Mega pokušati da iznenadi Cibonu u Zagrebu:

– Ostala su još samo dva kola do kraja ABA lige, ali ne želimo da se zadovoljimo samo sa izborenim opstankom već hoćemo da popravimo dodatno našu poziciju na tabeli. Očekuje nas težak meč protiv Cibone u Zagrebu. Dobro se poznajemo, igrali smo tri puta ove sezone. U odnosu na poslednji meč, moramo pre svega da smanjimo broj izgubljenih lopti i uz agresivnu odbranu, da probamo da ih iznenadimo u Zagrebu,

izjavio je Milojević.

Mega Leks i Cibona  su se ove sezone sastali tri puta u takmičarskim mečevima. U Ligi šampiona obe ekipe su zabeležile po jednu pobedu na svom terenu dok je u okviru 12. kola ABA lige Cibona slavila u Sremskoj Mitrovici sa 71:82. U dosadašnjih 7 duela u regionalnom takmičenju Mega je pobedila 4 puta.

Plejmejker Mega Leksa Nikola Rebić smatra da ekipa mora da odigra znatno kvalitetnije i sa više energije u odnosu na prethodni meč:

– Ekipa Cibone igra odlično na svom parketu. Imaju dosta iskusnih igrača i očekuje nas težak meč u Zagrebu. Potrebno je da odigramo znatno kvalitetnije i sa više energije nego što smo to uradili u meču sa Partizanom. Ostalo je još malo do kraja ABA lige i želimo da je završimo u što boljem svetlu,

izjavio je Rebić.

Utakmica Cibona – Mega Leks je zakazana za subotu 4. mart od 21 čas uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov