MEGA RAZLOG ZA SREĆU POSLE MEČA SA IGOKEOM

Posle izuzetno važne pobede Mega Leksa nad ekipom Igokee sa 101:84, gledaoci u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici su se sa velikim aplauzima pozdravili na kratko od igrača, pošto sledi borba za odbranu Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Razloga za zadovoljstvo je bilo puno a meč je imao i humanitarni karakter pošto su prikupljena novčana sredstva od prodaje ulaznica otišla kao pomoć za jedanaestočlanu porodicu Jovanović iz Mačvanske Mitrovice, a Mega je akciju pomogla sa kupljenih 300 karata koje su podeljenje školama u Sremskoj Mitrovici.

I na meču sa Igokeom je nastavljeno sa projektom „Mega Experience“ a ovaj put su gošće kluba bile buduće olimpijske nade Katarina Maricki i Aleksandra Bakša. 

Katarina je odlična učenica II razreda Srednje ekonomske škole „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici i bavi se streljaštvom već 6 godina. Trenira u Streljačkom klubu „Živko Relić – Zuc“ a od prošle godine je stalni član juniorske reprezentacije Srbije. Katarina je državni prvak u svojoj kategoriji a u martu je očekuje Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Uzor joj je Jasna Šekarić.

Aleksandra je odlična učenica III razreda Srednje ekonomske škole „9. maj“. Rukomet trenira već 6 godina u ŽRK „Srem“ iz Sremske Mitrovice sa kojima se takmiči u Prvoj ligi Srbije a takođe nastupa i za ŽRK „Železničar“ u Super ligi. Aleksanda nastupa i za juniorsku reprezentaciju Srbije sa kojom je očekuje Evropsko prvenstvo ove godine. Grad Sremska Mitrovica je proglasio Aleksandru za sportistu 2016. godine u juniorskoj konkurenciji. Jedan od omiljenih košarkaša joj je Nikola Rebić.

Tokom predstavljanja ekipa Katarina i Aleksandra su se pozdravile sa igračima Mege a meč su pratile sa posebnih mesta pored terena u bojama kluba. Na pauzi između prve i druge četvrtine su predstavljene publici u Sremskoj Mitrovici koja ih je nagradila sa aplauzima a Mega Leks im je darovao poklon pakete.

Pored važne pobede Mege, Katarina i Aleksandra su se posebno obradovale jer su se na kraju meča za uspomenu slikale sa igračima Stefanom Glogovcem i Aleksandrom Mareljom.

U pauzama u toku utakmice su iz specijalnih sportskih pušaka na tribine ispucavane majice kompanije Roda. U poluvremenu utakmice je organizovano šutiranje sa različitih pozicija za vrednu nagradu – plazma TV, poklon kompanije Roda. 

Tri takmičara su zajedno sa svojom decom prvo šutirali slobodna bacanja, da bi gledalac koji je bio precizan potom imao dva pokušaja da pogodi koš sa pola terena. Nažalost, ovaj put nije bio precizan, ali su zauzvrat svi takmičari dobili utešne nagrade, poklon pakete kompanije Roda.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov